A pus oțet de mere în oala metalică. Ce s-a întâmplat în doar 30 de minute este uluitor

Oțetul de mere, aliatul gospodinelor. Stropește oala de metal murdară cu el și ai să-i vezi efectul

Vasele din inox de calitate sunt printre cele mai bune în bucătărie, dar și printre cele mai scumpe și, totodată, cele mai greu de curățat, fără a le deteriora fundul la spălare. E clar că trebuie să știi cum și cu ce să le speli pentru a le întreține cât mai mult timp, iar oțetul de mere este o variantă, deși banală, prețioasă.

Uită de grija curățării oalelor metalice. Orice obiect din inox poate fi ca nou rapid, în doar 30 de minute, cu oțet de mere

Scoate petele de pe oalele metalice simplu. Murdăria de pe fundul oalelor de inox se curăță dacă le lași 30 de minute la înmuiat în oțet, apoi le speli cu apă caldă și săpun lichid. Pentru oalele de aluminiu care s-au pătat în interior de la alimentele acide, precum roșiile, toarnă apă cât să acopere zona și adaugă 1 linguriță de oțet la fiecare cană de apă. Pune vasul la fiert preț de câteva minute, apoi clătește cu apă rece.

Petele exterioare de pe vasele metalice devin istorie dacă le acoperi câteva minute cu o pastă din părți egale de făină și sare, legată cu oțet. Clătește ulterior cu apă caldă. Cât despre petele încăpățânate de mâncare întărită de pe țevile termorezistente, de ele scapi dacă le umpli cu un amestec 4:1 de apă și oțet și le dai la cuptor până când clocotește apa. După alte 5 minute, închide cuptorul, iar după răcire se vor curăța foarte simplu.

Altă modalitate pentru a scăpa de arsuri și grăsimea întărită de pe vasele sensibile din metal

Nu freca niciodată vasele de inox arse cu bureți de sârmă ori detergenți duri, puternici, care le pot subrezi suprafețele. Lasă-le la înmuiat câteva ore în apă călduță și detergent lichid de vase. Poți adăuga în oală și o linguriță de bicarbonat de sodiu pentru a obține o soluție cât mai eficientă. În cele din urmă, folosește un burete moale și freacă energic petele de arsură ori grăsime de pe suprafețele de inox.

Același sfat se poate aplica și atunci când vine vorba despre plitele de inox sau despre cuptoarele de microunde făcute din același material. În cazul în care petele nu se curăță complet, șterge oala sau tigaia cu un șervețel de hârtie, presară peste pete bicarbonat și înmoaie-l cu un burete ud, pentru a obține o pastă moale. Lasă pulberea albă să acționeze câteva ore, apoi șterge cu mișcări lente zona, până ce o cureți complet.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI