A pus orezul în congelator și a descoperit un truc genial. Ce s-a întâmplat după doar 2 zile

de: Bișinicu Andreea
03 11. 2022

Cu siguranță ți s-a întâmplat, măcar o dată, să te confrunți cu anumite insecte în bucătărie, în special gărgărițele de făină, care reușesc să se strecoare, atunci când ți-e lumea mai dragă, în sertarurile dulapurilor sau chiar în cămară. Iată un truc genial care te ajută să scapi de ele.

Cum scapi de gărgărițele de orez din debara

Gărgărițele de făină sau orez au obiceiul neplăcut de a-și face apariția în debaraua cu bunătăți, motiv pentru care trebuie să scapi de ele, cu orice preț.

Pentru a preveni apariția acestor insecte, gospodinele curăță periodic dulapurile din bucătărie și cămară, deoarece gărgărițele pot depune câteva ouă pe zi timp de luni de zile.

În cazul în care te confrunți, deja, cu această problemă și nu știi cum să scapi de ele, internauții au găsit soluția perfectă. Aceste insecte nu sunt periculoase pentru oameni, în schimb prezența lor poate atrage apariția altor dăunători, motiv pentru care trebuie eradicate.

Există în comerț anumite soluții pe care le poți cumpăra pentru a rezolva problema, dar gospodinele preferă să apeleze la remedii cât mai naturale. Gărgărițele se hrănesc cu făină, orez, cereale și paste.

De cele mai multe ori, aceste insecte mici apar într-un mediu umed, precum dulapul de lângă chiuvetă, de aceea internauții au găsit trucul genial care îi scapă de probleme.

Citește și De ce să pui folie de aluminiu în borcanele cu făină, mălai sau orez. E trucul gospodinelor iscusite

Cum scapi de moliile din cămară

Tot ce trebuie să faci este să pui pungile cu orez sau orice alt pachet cu alimente în congelator, pentru cel puțin două zile. În acest fel, produsele vor fi ferite de tot felul de dăunători, datorită temperaturilor scăzute și mediului uscat.

În cazul în care te confrunți cu problema moliilor la tine în bucătărie, iată cum poți scăpa de ele:

  • Făina din casă trebuie scoasă din casă sau ambalată foarte bine după ce folosești doar puțin din produs.
  • Scoate totul din dulapul în care depozitezi produse și borcane cu diverse preparate sau conserve.
  • Balamalele, clanțele și întreg dulapul trebuie curățate, cu simț de răspundere, în toate colțurile în care s-ar putea ascunde insectele.
  • Hârtia trebuie depozitată cât mai departe de locuri umede.
  • Alimentele din cămară trebuie sigilate în recipiente de sticlă sau metal.
  • Păstrează pungi mici de condimente în congelator sau frigider dacă te temi pentru acestea.
  • Sertarele cu mirodenii și produse care stau mai mult timp depozitate trebuie curățate și ele foarte bine.

Citește și Cum scapi de gândacii de bucătărie cu bicarbonat de sodiu. Unde se pune, de fapt, praful magic