A pus orez în tigaie, înainte să prăjească niște carne. Trucul secret al românilor iscusiți

de: Anca Lupescu
03 07. 2021

Carnea prăjită este unul dintre cele mai gustoase preparate, iar românii îl consumă des. Cu toate acestea, mulți greșesc într-o privință, iar deseori carnea iese tare și gumoasă.

A pus orez în tigaie, înainte să prăjească niște carne. Trucul secret al românilor iscusiți

Motivul pentru asta este temperatura uleiului în care prăjești carnea. Dacă vrei să știi exact momentul în care trebuie să pui bucățile de carne în tigaie, poți face următorul truc.

Pune uleiul pe foc și lasă-l să se încingă puțin. Apoi, pune câteva boabe de orez și când încep să sfârâie, înseamnă că uleiul a ajuns la temperatura optimă pentru a pune carnea.

Trucul acesta poate fi folosit pentru orice tip de carne și vei avea preparate suculente și fragede oricând.

În plus, îl poți folosi și pentru a prăji cartofi. Probabil ți s-a întâmplat să pui la prăjit cartofii pai prea devreme și ei să se fiarbă în ulei, în loc să se prăjească.

Rezultatul vor fi cartofi prăjiți, moi și plini de ulei, în loc să fie crocanți la exterior și moi în interior, așa cum ar trebui să fie cartofii prăjiți.

Pune două boabe de orez în uleiul din tigaie și când încep să sfârâie, poți pune cartofii spălați și uscați înainte.

În plus, cu ajutorul orezului poți să îți salvezi telefonul. Dacă l-ai scăpat în apă sau ai vărsat lichide pe el, pur și simplu pune-l într-un bol plin cu orez și lasă-l peste noapte.

Orezul va absorbi lichidul din dispozitiv și va funcționa perfect, după câteva ore.

Mai poți folosi orezul pentru a curăța lamele roboților de bucătărie pe care au rămas reziduuri sau care nu mai taie la fel de bine.

Orice blender sau robot de bucătărie poate fi curățat în același fel. Pune câteva linguri de orez în robot și pornește aparatul câteva secunde, până la un minut.

Lamele vor fi mult mai ascuțite și toate depunerile de pe ele vor fi curățate cu ajutorul orezului.

Tipuri de orez

Soiurile de orez sunt de obicei clasificate ca fiind cu bob lung, mediu și scurt.

Boabele de orez cu bob lung (bogate în amiloză) tind să rămână intacte după gătit; orezul cu bob mediu (bogat în amilopectină) devine mai lipicios.

Orezul cu bob mediu este folosit pentru preparatele dulci, pentru risotto în Italia și pentru multe feluri de mâncare din orez, cum ar fi arròs negre, în Spania.

Unele soiuri de orez cu bob lung, cu conținut ridicat de amilopectină, cunoscut sub numele de orez thailandez lipicios, sunt de obicei gătite la aburi.

Un orez mai lipicios cu bob scurt este folosit pentru sushi.