A pus o șosetă îmbibată cu lămâie în mașina de spălat și a descoperit un truc genial. Ce s-a întâmplat în câteva minute

A pus o șosetă îmbibată cu lămâie în mașina de spălat și a descoperit un truc genial. Ce s-a întâmplat în câteva minute
A pus o șosetă îmbibată cu lămâie în mașina de spălat. Trucul descoperit de o gospodină. A făcut furori în online.

O gospodină a pus o șosetă îmbibată cu lămâie în mașina de spălat. Fără să vrea, a descoperit un truc genial pe care îl folosește la multe sarcini de curățenie. A fost atât de entuziasmată de rezultatele obținute încât a împărtășit noua modalitate de curățare a aparatului electrocasnic cu toți urmăritorii de pe rețelele sociale. Află mai jos despre ce este vorba.

A pus o șosetă îmbibată cu lămâie în mașina de spălat

Una dintre cele mai comune probleme cu care se confruntă gospodinele, la capitolul curățenie, este calcarul. Poate fi o reală provocare să scapi de el. Mai ales dacă s-a depus de mai multă vreme și nu l-ai curățat până acum. Dacă în aceeași situație te afli și tu, ai ajuns la locul potrivit. Știm exact ce să îți recomandăm pentru a-ți ușura munca.

O gospodină a împărtășit pe internet un truc pe care l-a descoperit neintenționat. A pus o șosetă îmbibată cu lămâie în mașina de spălat și a reușit să scape de calcar foarte rapid și ușor. Nu este nevoie să depui eforturi colosale pentru a elimina calcarul din aparatul electrocasnic.

Tot ce trebuie să faci este să tai o lămâie în jumătate. Fă cu cuțitul sau cu un alt instrument de bucătărie ușor de manevrat crestături în cele două jumătăți de lămâie. Ia două șosete, fiecare dintre ele îmbibă-le în toată zeama de lămâie. Apoi, pune restul de lămâi în șosete și leagă-le bine.

Pune șosetele îmbibate cu lămâie în mașina de spălat. Alege un program clasic de spălare. Lasă mașina de spălat să funcționeze în mod normal, ca și cum ai spăla diverse articole vestimentare. Vei observa că, la final, tot calcarul a dispărut.

Cum să folosești lămâia la curățarea mașinii de spălat vase

Dacă ai nevoie, poți folosi cu încredere lămâia și pentru a scăpa de calcarul din mașina de spălat vase. În acest caz, este recomandat să apelezi și la oțet. Amestecă o cană mare de oțet cu zeama de la o lămâie și introdu soluția în compartimentul dedicat detergentului de spălare a vaselor. Selectează un program normal de spălare. Vei scăpa rapid de calcar.

Oțetul este des folosit de gospodine la curățarea sau dezinfectarea zilnică a diverselor aparate sau instrumente din casă. Poți utiliza oțetul pentru a curăța sau desfunda aparatul de cafea. Umple compartimentul în care pui apă cu oțet. Setează aparatul la un program normal, ca și cum îți prepari cafeaua dimineața. Repetă, apoi, procedura.

Citește și: A pus Fanta în mașina de spălat și a stat câteva secunde. Ce s-a întâmplat imediat este incredibil

Calcarul va fi îndepărtat cu ușurință. Atenție, însă! Asigură-te că vei clăti foarte bine, cu apă din abundență, aparatul. În caz contrar, băuturile pe care le vei prepara vor prelua din gustul oțetului. Cel mai bine este să lași aparatul să funcționeze normal, doar pe bază de apă, după ce l-ai spălat.

Urmăriți Playtech.ro și pe