A pus o lămâie în cuptorul cu microunde și a așteptat puțin. Ce s-a întâmplat apoi e trucul anului 2024

de: Ionuț Vieru
28 05. 2024

Cuptorul cu microunde este unul dintre acele electrocasnice esențiale care nu lipsește din bucătăria noastră. Când trebuie să dezghețăm alimente sau să reîncălzim felurile de mâncare, apelăm instinctiv la el. Cu toate acestea, puțini oameni știu că acest dispozitiv are și alte funcții foarte practice și utile.

Ce se întâmplă dacă pui o lămâie în cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde este probabil cel mai versatil aparat din bucătărie, iar de cele mai multe ori, nu este folosit la capacitatea lui maximă. De exemplu, știați că puteți dezinfecta și curăța foarte bine tocătorul folosind cuptorul cu microunde?

Tocătoarele sunt adevărate zone de reproducere pentru bacterii. Cu toate acestea, le puteți dezinfecta folosind cuptorul cu microunde. Tot ce trebuie să faceți este să o spălați în prealabil cu o jumătate de lămâie, după care puneți placa în cuptorul cu microunde timp de un minut, programând-o la putere maximă.

Iată ce alte lucruri interesante puteți face folosind cuptorul cu microunde:

  • Obțineți suc de lămâie

Când stoarceți un fruct citric pentru a-și obține sucul, este posibil să nu îl puteți extrage complet. Cu toate acestea, este posibil să se realizeze acest lucru prin simpla încălzire a citricelor în cuptorul cu microunde timp de aproximativ 30 de secunde.

În acest fel, puteți stoarce până la ultima picătură din ea când iese din cuptorul cu microunde.

  • Gătirea legumelor

Gătitul leguminoase precum lintea și fasolea necesită ore sau chiar înmuiere peste noapte. Dacă nu doriți să așteptați atât de mult, cuptorul cu microunde vă poate veni în ajutor.

Pentru a face acest lucru, pune fasolea într-un castron și umple-l cu apă, astfel încât să fie complet acoperită . Adăugați un strop de bicarbonat de sodiu în bol, apoi puneți-l la microunde timp de 10 minute. La final, lasă-l să stea câteva minute.

  • Curăță usturoiul mai ușor

De asemenea, cuptorul cu microunde vă poate ajuta să evitați să petreceți prea mult timp curățând cățeii de usturoi. Pentru a face acest lucru, puneți cățelul de usturoi în cuptorul cu microunde timp de 15 până la 20 de secunde.

Este posibil să observați că pielea se va usca și se va desprinde mai ușor după aceea.

  • Spumă pentru cafea

Dacă doriți să obțineți o spumă bună pentru cappuccino , nu trebuie să aveți o mașină de cafea scumpă. Tot ce trebuie să faceți este să turnați laptele într-un recipient de sticlă cu capac, apoi să îl puneți la cuptorul cu microunde timp de 60 de secunde fără a-l închide.

Odată ieșit din cuptorul cu microunde, închideți recipientul apoi agitați-l energic timp de aproximativ douăzeci de secunde.