A pus o felie de pepene pe grătar. Trucul la care nu te-ai fi gândit vreodată

A pus o felie de pepene pe grătar. Trucul la care nu te-ai fi gândit vreodată
Cum se mananca pepenele la gratar

În timpul verii, pepenele este desertul preferat al românilor. Fie că alegi să-l savurezi cu puțină gheață și zahăr, în înghețată, limonadă sau smoothies, lubenițele sunt, cu siguranță, vedetele sezonului cald. Dacă te-ai plictisit să mănânci pepenele ca atare și cauți o rețetă ingenioasă, iată un truc genial care te va face să-l savurezi la grătar.

Cum poți mânca pepene la grătar

Deși pare extrem de bizar, pepenele poate fi consumat în mai multe forme. Unele persoane preferă să se răcorească în zilele toride de vară cu o limonadă rece de pepene, în timp ce alții preferă să-l felieze și să-l mănânce ca atare.

Puțini sunt cei care au curajul de a-l pune pe grătar. Da, ai citit bine. Atunci când te afli la un grătar la iarbă verde cu cei mai buni prieteni, cu familia sau partenerul de viață și ai poftă de ceva bun, cu un gust inedit, tot ce trebuie să faci este să tai o felie de pepene și să o pui pe grătar.

O întorci pe ambele părți, ca și când ai manevra o friptură, și vei vedea că pepenele va căpăta culoarea somonului.

Apoi, pune felia de pepene pe o farfurie, peste care vei adăuga sirop de ciocolată sau caramel, după gust. Rezultatul este unul incredibil. Papilele tale gustative îți vor mulțumi mai târziu.

Motivul pentru care oamenii pun sare pe pepenele roșu

Deși pare extrem de curios, unele persoane preferă să consume pepenele cu sare, pâine sau brânză. Sarea pe pepene poate părea o adevărată excentricitate, dar specialiștii susțin că această alegere poate fi plauzibilă, deoarece, pe timp de vară, organismul ar avea nevoie să consume anumite cantități de minerale.

Internauții au format două tabere, pe acest subiect. Așadar, în timp ce unii se mențin tari pe poziții și susțin că nu vor altera gustul dulce al pepenelui cu niciun fel de aliment, alții sunt de părere că sarea face fructul mai gustos, deși acest lucru nu este pe placul tuturor.

Cu toate acestea, experții în industria alimentară susțin că atunci când presari puțină sare pe o felie crocantă și rece de pepene, nu faci altceva decât să-i scoți în evidență dulceața, iar fructul să aibă un gust mai bun. Unii susțin că pepenele și sarea merg de minune împreună, precum untul de arahide și jeleul.