A pus o coajă de banană pe față și apoi a mers la baie. Trucul genial, ce a observat în oglindă

A pus o coajă de banană pe față și apoi a mers la baie. Trucul genial, ce a observat în oglindă
Ce se intampla daca iti pui coji de banana pe fata

Poate nu te-ai gândit la asta până acum, dar bananele nu sunt bune doar de savurat ca o gustare, cu ciocolată, înghețată sau într-o salată de fructe. Utilizatoarele de Internet au dezvăluit câteva trucuri geniale care îți vor schimba ritualul zilnic de frumusețe. La ce se pot folosi cojile de banană.

Ce se întâmplă dacă îți freci o coajă de banană de față

Majoritatea oamenilor aruncă, întotdeauna, cojile de banană la coșul de gunoi, fără să se intereseze de faptul că acestea ar putea fi refolosite cu succes. De exemplu, specialiștii dezvăluie faptul că renumitele coji de banane conțin nutrienți și fitonutrienți benefici pentru ten și pot vindeca multe afecțiuni ale pielii.

Dermatologul Mamina Turegano mărturisește că o parte importantă a ritualului unei femei de îngrijire a tenului este să-și trateze pielea feței, a brațelor și decolteul cu o banală coajă de banană.

Pe de altă parte, doctorul Samer Jaber, dermatolog la Washington Square Dermatology din New York, susține că, deși bananele conțin antioxidanți benefici pentru piele, nu ar exista un studiu care să arate precis eficiența cojilor de banane asupra tenului.

„Nu există nicio știință care să arate că frecarea cojilor de banană pe pielea ta poate aduce beneficii pielii tale”, declară dermatologul Samer Jaber, potrivit USA Today.

Cercetătorii susțin că bananele îți luminează pielea, calmează iritațiile și ar netezi liniile fine, având o sursă bogată de acizi grași ce pot trata afecțiuni ale dermei.

Cum să îți prepari o mască din banane

Unul dintre cele mai simple trucuri este să faci o mască din coji de banane. Pentru început, vei lua o banană și o vei tăia în bucăți mici.

Coaja de banană se toacă la fel. Apoi, vei pune coaja de banană într-un mixer, peste care vei adăuga doar două bucăți de banană. Restul de banană poate fi mâncat ca o gustare sau stors pentru a face un smoothie delicios.

În pasta de coajă de banană, vei adăuga 2 linguri de lapte și vei amesteca totul din nou. Apoi, vei depozita pasta de banane în frigider preț de 10-15 minute. Aplică masca rece pe toată fața și pe gât. Las-o să acționeze timp de 20 de minute și apoi spală-te cu apă rece. Rezultatele se vor vedea în doar câteva zile.