A pus lavetele murdare în cuptorul cu microunde și le-a lăsat doar două minute. Ce a observat după

A pus lavetele murdare în cuptorul cu microunde și le-a lăsat doar două minute. Ce a observat după
Rezultatele studiului au arătat că două minute în cuptorul cu microunde la putere maximă face minuni

Cuptorul cu microunde poate fi o armă puternică pentru a vă proteja familia împotriva germenilor care cauzează boli. Un nou studiu arată că introducerea bureților, a lavetelor, și a tampoanelor de plastic, în cuptor poate ucide bacteriile. Dacă vi se pare ciudat, să știți că nu este. Metoda a fost testată, după ce un internaut a pus lavetele murdare în cuptorul cu microunde și le-a lăsat doar două minute. Ce a observat după a fost o adevărată surpriză, și nu a avut nevoie de multe ingrediente.

Cuptorul cu microunde omoară germenii de pe lavetele murdare

Dacă nu ai chef de stat în baie și să speli lavetele, metoda despre care vorbim este una, pe cât de rapidă, pe-atât de ingenioasă și cu rezultate imediate. După cum bine știți, chiar dacă sunt folosite la spălat de vase, lavetele, în timp, colectează diferite bacterii.

Acestea, din păcate, nu dispar cu una cu două. Așa că este nevoie, fie să le bagi în mașina de spălat, fie să le arunci și să iei altele noi. Dar de ce ai face asta? Dacă nu știi răspunsul, ți-l dăm noi.

Dacă pui lavetele murdare în cuptorul cu microunde și le lași doar două minute, poți scăpa de bacterii. Pentru acest truc nu ai nevoie de mașina de spălat, ci de cuptorul cu microunde, de pungi obișnuite pentru congelator, două linguri de săpun lichid, una de bicarbonat de sodiu și apă.

Pune lavetele murdare în cuptorul cu microunde pentru două minute

Procesul este extrem de simplu. În punga de congelator pui laveta murdară, la care adaugi o lingură de bicarbonat de sodiu, două de săpun lichid și apă. Odată făcut amestecul, bagă lavetele murdare în cuptorul cu microunde și las-le doar două minute la temperatura maximă.

Practic, procesul va putea elimina majoritatea bacteriilor în două minute. Oamenii își pun adesea buretele și lavetele în mașina de spălat vase. Dar dacă vrei cu adevărat să le decontaminezi și nu doar să le cureți, ar trebui să folosești cuptorul cu microunde.

Cuptorul cu microunde ucide peste 99% din toți germenii vii și sporii bacterieni

Cercetătorii spun că bacteriile și germenii care cauzează boli din ouă, carne și legume negătite ajung adesea pe blaturi și pe instrumentele de curățare. Umezeala bureților, a cârpelor de vase și a spălătoarelor de vase oferă un teren de reproducere ideal pentru aceste insecte.

În cadrul studiului, cercetătorii au evaluat efectele pe care le are asupra bacteriilor și virușilor cuptorul cu microunde. Bureții și lavetele au fost îmbibate în apă uzată care conținea un amestec periculos de bacterii fecale, E. coli și spori bacterieni.

Rezultatele au arătat că două minute în cuptorul cu microunde la putere maximă au ucis sau inactivat peste 99% din toți germenii vii și sporii bacterieni. După încă două minute suplimentare, niciunul dintre sporii bacterieni nu a supraviețuit.

Înainte de a vă trece lavetele în cuptorul cu microunde, cercetătorii vă oferă următorul sfat:

  • Încălziți la microunde doar bureții, lavetele, sau tampoanele din plastic care nu conțin oțel sau alte metale.
  • Asigurați-vă că bureții sau lavetele sunt umede, nu uscate.
  • Două minute ar trebui să fie suficiente pentru a ucide majoritatea germenilor care cauzează boli.
  • Aveți grijă când scoateți lavetele din cuptorul cu microunde. Vor fi fierbinți și nu ar trebui să fie manipulate imediat.
  • Băgați lavetele la microunde în funcție de frecvența cu care gătiți, o dată la două zile fiind o regulă de bază.