A pus lămâie într-o sticlă şi a pulverizat în toate colţurile casei. Vei face şi tu asta la fiecare final de iarnă de acum

de: Ioana Bucur
10 02. 2023

Pe măsură ce ne apropiem de finalul lunilor de iarnă, iar temperaturile sunt în creștere, natura începe să „revină la viață”. Cu toate că este o perioadă spectaculoasă, vine la pachet și cu unele părți mai puțin plăcute, ce îi afectează atât pe cei care locuiesc la casă cât și pe cei de la bloc. Află de ce ar trebui să pui lămâie într-o sticlă și să pulverizezi soluția în toate colțurile casei.

A pus lămâie într-o sticlă şi a pulverizat în toate colţurile casei

Începutul primăverii este caracterizat de zile cu vreme frumoasă, temperaturi tot mai mari, cer senin, pomi înfloriți, este momentul în care natura se retrezește la viață după lunile frguroase de iarnă. Asta înseamnă și apariția, mai ales în locuințe, a insectelor nedorite, printre care și păianjenii, care reușesc să intre în case prin golurile de la ferestre, uși și alte orificii de ventilație.

Dacă nu vrei să îi întâlnești pe pereții camerelor din casă, nu este nevoie să dai fuga la magazin pentru a cumpăra soluțiile chimice ce promit să îi omoare sau să îi țină la distanță, există o variantă deloc costisitoare, eficientă și naturală.

Menținerea curățeniei în casă ajută la prevenirea depunerilor mari de praf și murdărie în care arahnidele obișnuiesc să își facă cuibul. Nu uita să strângi, cu mătura sau cu aspiratorul, orice pânză de păianjen care ar putea conține saci de ouă din care va ieși o nouă generație de insecte.

Citește și: A pus bicarbonat de sodiu peste o lămâie. Ce a urmat în doar câteva secunde e genial

Ce trebuie să faci

Există câteva mirosuri care reușesc să îi țină la distanță, cel mai eficient fiind cel de citrice. Mirosul este copleșitor pentru creaturi și o simplă soluție de zeamă de lămăie și apă poate deveni cel mai bun aliat al tău.

Tot ce trebuie să faci este să storci o lămâie întreagă, să torni conținutul într-o sticlă cu pulverizator și să o umpli apoi cu apă de la robinet.

Pulverizează soluția obținută în zonele în care știi că obișnuiesc să apară. Mai mult, cu coaja de lămâie poți freca chiar pervazul ferestrelor pentru a-i descuraja să intre în casă.

Soluția nu este toxică și poate fi folosită în jurul casei și dacă ai animale de companie.