A pus folie de aluminiu în borcanul cu orez sau făină. Motivul e cel mai tare truc din bucătărie

A pus folie de aluminiu în borcanul cu orez sau făină. Motivul e cel mai tare truc din bucătărie
Cum funcționează foliile de aluminiu?

A pus folie de aluminiu în borcanul cu orez sau făină! Cei mai mulți dintre noi ne împachetăm mâncarea de casă în folie de aluminiu. Dar v-ați întrebat vreodată cum păstrează mâncarea caldă și dacă este chiar sigur să păstrăm mâncarea în folii de aluminiu pentru perioade mai lungi de timp? Folia de aluminiu are proprietăți reflectorizante și acționează ca o barieră împotriva luminii și a oxigenului. Drept urmare, folia reflectă energia termică înapoi către alimente. Astfel, menține aroma, umiditatea și gustul inerente ale alimentelor. Este adesea utilizată pentru ambalarea alimentelor perisabile și a produselor lactate. De asemenea, este folosită pentru o depozitare mai lungă. Utilizarea foliei de aluminiu nu se limitează doar la alimente. Ea poate fi folosită și pentru a fi pusă pe ferestre pentru a menține casa răcoroasă în timpul verii și caldă în timpul iernilor. În afară de asta, aflăm despre un nou truc. O gospodină a pus folie de aluminiu în borcanul cu orez și alta în cel de făină. Astfel a devenit cel mai tare truc din bucătărie.

Cum funcționează foliile de aluminiu?

O folie de aluminiu menține mâncarea caldă, dar plasarea foliei direct pe obiect sau pe mâncare nu ajută prea mult. Dacă folia este în contact cu obiectul, energia termică se va deplasa în folia însăși și ar putea scăpa. Dar dacă folia este plasată puțin mai departe de mâncare, atunci poate reflecta în mod corespunzător energia termică și menține prospețimea alimentelor.

Așadar, pentru a evita contactul dintre folie și alimente, puteți adăuga câteva straturi de hârtie de unt pentru a crea pungi de aer și apoi adăugați un pachet într-un strat final de folie de aluminiu.

Aluminiul este un izolator slab. Așa că, pentru ca folia să fie mai eficientă, puneți-o în cutii din fibră de sticlă sau ceramică. Aceasta nu numai că menține mâncarea caldă mai mult timp, dar păstrează și lucrurile reci.

Acționează ca o barieră împotriva oxigenului și a aerului, care pot transfera căldura către alimentele reci sau congelate. În concluzie, ajută prin menținerea temperaturii alimentelor, fie că sunt calde sau reci.

Ce se întâmplă dacă folie de aluminiu în borcanul cu orez sau făină

Printre multele trucuri arătate de gospodine este și cel care implică o foaie de aluminiu și borcanul în care păstrăm orezul sau făina. O gopsodină a demonstrat cese întâmplă după ce a pus folie de aluminiu în borcanul cu orez sau făină. În primă fază a pus orezul într-un borcan, ulterior a făcut câteva biluțe din folia de aluminiu și le-a pus în borcan.

Conform acestui truc, astfel se poate păstra cel puțin șase luni orezul, sau făina. În aceste condiții nu vor mai apare celebrele musculițe  de făină sau orez. Așa că, dacă nu știați, acum veți și acest truc care să vă ajute să vă păstrați în condiții optime, atât făina, cât și orezul.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de 5-Minute Crafts (@5.min.crafts)