A pus folie alimentară în congelator și a descoperit un truc magic. Ce s-a întâmplat în doar câteva minute

A pus folie alimentară în congelator și a descoperit un truc magic. Ce s-a întâmplat în doar câteva minute
De ce să pui folie in congelator

A pus folie alimentară în congelator și a descoperit un truc magic extrem de util. Folia alimentară nu este bună numai pentru a păstra alimentele proaspete, ci mai are și alte întrebuințări, printre care cea pe care o menționăm astăzi. Trucul te scapă de multe bătăi de cap! Iată despre ce este vorba!

A pus folie alimentară în congelator și a descoperit un truc magic

Dacă pui folie alimentară în congelator, poți dezgheța congelatorul în numai câteva minute. Vechi sau nou, congelatorul formează mereu straturi de gheață pe rafturi, iar acestea sunt mereu enervante și greu de îndepărtat.

Un ajutor în această situație este folia alimentară, iar cu acest truc vei rezolva problema în doar câteva minute. Însă este necesar să dezgheți complet congelatorul pentru asta. Dacă el are doar puțină gheață, atunci poți pune chiar și așa folia alimentară în interiorul congelatorului, căptușindu-l cu ea.

Se pune deci folie alimentară pe pereți și pe tavan, adică tot în compartimentul congelatorului. Se depozitează apoi alimentele în interior. De acum, gheața se va forma numai pe folie. Se poate scoate cu ușurință folia și vei scăpa de gheață, iar compartimentul congelatorului va fi curat.

La fel, și sertarele din congelator se pot acoperi cu folie. Se poate economisi timp și la curățare, pentru că doar vei înlocui folia alimentară cu alta nouă, iar totul va rămâne curat.

De ce să pui un burete în frigider

Un alt sfat este să pui și un burete în frigider. Rezultatul este simplu și eficient. Cum cele mai multe fructe și legume sunt păstrate la frigider, ele își pot pierde aroma și textura inițială. Însă poți menține fructele și legumele proaspete în frigider mai mult timp, dacă vei recurge la un truc simplu.

Tot ce trebuie să faci este să atașezi pe partea inferioară a sertarului frigiderului câțiva bureți pe care îi poți pune unul lângă celălalt. Rezultatul este simplu și extrem de util: umezeala care era absorbită anterior de fructe și legume va fi absorbită de bureți.

Asta te va ajuta să păstrezi fructele și legumele proaspete și crocante pentru mai multă vreme. În plus, nu uita că legumele și fructele pot să rămână proaspete mai mult timp dacă sunt păstrate în frigider în compartimente separate pentru că acestea se strică unele de la altele în situația în care se suprapun.

Poți folosi și tu cele două trucuri pentru a utiliza cât mai plăcut și mai eficient congelatorul și frigiderul!