A pus cuțitele într-un bol cu orez și a descoperit un truc genial. Ce s-a întâmplat după 3 ore

A pus cuțitele într-un bol cu orez și a descoperit un truc genial. Ce s-a întâmplat după 3 ore
A pus cutitele intr-un bol cu orez si a descoperit un truc genial. Ce s-a intamplat dupa 3 ore

Orezul este unul dintre cele mai populare ingrediente din gospodăriile românilor, fiind folosit în special pentru a prepara mâncăruri delicioase și sățioase. Pe de altă parte, puțini sunt cei care știu că orezul poate face minuni în gospodărie, dacă te folosești de anumite trucuri. Ce se întâmplă dacă scufunzi cuțitele într-un recipient cu orez.

Cum eviți ca lama de cuțit să ruginească folosind orez

Poate nu știai asta până acum, dar orezul poate fi utilizat în mai multe scopuri, nu doar în cele culinare. De exemplu, cu toții știm că orezul absoarbe apă. Ei bine, probabil cel mai cunoscut truc de pe internet este acela cu telefonul mobil.

Dacă ai scăpat celularul într-un pahar cu apă, nu te teme, încă îl poți salva. Tot ce trebuie să faci este să pui telefonul într-o cană plină cu orez și să-l lași peste noapte. Orezul va absoarbe umiditatea din interiorul carcasei, iar telefonul tău mobil va fi funcțional din nou.

Un alt truc genial îl reprezintă să păstrezi cuțitele într-un recipient cu orez. Lamele cuțitelor se tocesc extrem de ușor, în special atunci când păstrezi tacâmurile ascuțite alături de furculițe și linguri, lovindu-se de acestea în sertarele din bucătărie.

De aceea este recomandat să folosești suporturile speciale pentru cuțite, pentru a proteja mai bine lama. Într-un suport din lemn, cuțitul se șlefuiește de fiecare dată când îl scoți, iar cele magnetice nu sunt ideale, din cauza faptului că apa nu se scurge de pe cuțit, deteriorându-l și mai tare.

Din acest motiv, un truc genial este să păstrezi cuțitele într-un vas cu orez, ale cărui boabe nu vor deteriora lama și vor absorbi toată umezeala, împiedicând, astfel, să ruginească lama.

Cum se fierbe corect orezul

În primul rând, trebuie să ții cont de grosimea recipientului în care fierbi orezul. Acest ingredient nu trebuie supraîncălzit, motiv pentru care este recomandat să utilizezi o oală cu fund gros.

Mai departe, folosește un capac ce acoperă bine oala și care să nu sară atunci când presiunea crește. În cazul în care nu ai unul la îndemână, folosește un prosop pentru a acoperi recipientul. De asemenea, orezul trebuie spălat bine de tot înainte de a fi pus la fiert.

Apoi, nu trebuie să ridici capacul oalei în timp ce orezul fierbe, deoarece are nevoie de spațiu pentru a se umfla, așa că alege o oală mai mare în care să crească în volum de 2 sau 3 ori.