A pus cojile de portocală în ghiveciul cu flori și a descoperit un truc genial. Ce s-a întâmplat a doua zi

A pus cojile de portocală în ghiveciul cu flori și a descoperit un truc genial. Ce s-a întâmplat a doua zi
Există extrem de multe utilizări pentru cojile de portocală

Unul din fructele cele mai căutate în această perioadă din an este portocala. Dar, pe cât de gustoasă este, pe-atât de utilă poate fi. Dacă nu știai există multe utilizări și pentru coaja de portocală. Nu trebuie să aruncați cojile de portocală. Cel mai eficient mod în care puteți folosi cojile de portocală este în ghiveciul cu flori. Este un truc genial care vă poate ajuta, mai ales dacă sunteți pasionați de flori.

Există extrem de multe utilizări pentru coaja de portocală

De îndată ce rupeți coaja unei portocale, mirosul său dulce-acrișor umple aerul. Mulți, nerăbdători să ajungă la segmentele suculente ale portocalei propriu-zise, consideră că treaba cojii este îndeplinită și o aruncă în cel mai apropiat coș de gunoi.

După cum unii au realizat acum, odată ce portocala este consumată, cojile de portocală au multe utilizări în gospodărie Cea mai eficientă coajă de portocală care poate fi folosită este cea a unei portocale organice, dar și alte coji de portocală își vor face treaba.

De exemplu, cojile de portocală pot fi folosite în bucătărie, putând deveni un condiment uscat. Cojile de portocală pot fi răzuite cu un uscător specializat de bucătărie specializată, numită răzuitor. Răzuitorul îndepărtează numai stratul superior subțire al cojii de portocală, nu și miezul mai deschis la culoare. Acțiunea de răzuire creează o grămadă de coajă de portocală.

Aceasta, de obicei, este lăsată să se usuce peste noapte înainte de a fi depozitată într-un recipient ermetic. Coaja de portocală este adesea folosită pentru a îmbunătăți alte arome în deserturi, sosuri și chiar în unele preparate din carne. Cojile de portocale uscate pot fi, de asemenea, presărate ca și garnitură. Iată alte câteva utilizări pentru tine:

  • Cojile de portocale pot fi folosite pentru a face uleiuri delicioase de casă.
  • Plasarea unei bucăți de coajă de portocală într-un recipient cu zahăr brun vă va ajuta să-l feriți să se usuce.
  • Deodorizați chiuveta din bucătărie trecând coji de portocale prin tocătorul de gunoi pentru a împrospăta mirosul.
  • Folosiți o coajă proaspătă de portocală pentru a vă spăla chiuveta. Uleiurile naturale din coaja de portocală sunt un curățător excelent și oferă și o strălucire plăcută chiuvetei.

 

Vezi și: De ce să pui coji de portocale în ghiveciul plantelor de apartament. Detaliul care te scapă de multe probleme

 

Dar, dacă nu știai, cojile de portocală în ghiveciul cu flori pot fi un truc genial, care te va ajuta să-ți crești florile mult mai bine.

Pune cojile de portocală în ghiveciul cu flori. Descoperă un truc genial

Dacă aruncați cojile de portocale, luați în considerare posibilitatea de a le adăuga la o grămadă de compost. Asta doar dacă aveți spațiu și dacă aveți nevoie de un sol proaspăt și sănătos. Cojile de portocale pot face ca solul să fie foarte fertil.

Împrăștierea unor coji de portocale pe suprafața solului din grădina dumneavoastră este o metodă eficientă de a scăpa de melci. Același lucru se va întâmpla și în ghivecele tale cu flori, devenind ca o baterie pentru a crea un sol fertil florilor din ghivece.

Un alt efect, dacă pui cojile de portocale într-un ghiveci cu flori, este de a le păzi de animalele tale de companie, care nu de puține ori au tendința de a roade frunzele acestora. Dacă mai adaugi, pe lângă cojile de portocale, și o linguriță de cafea măcinată, efectul va fi și mai pregnant.

Și ca sfat de final, cojile uscate de portocale pot fi folosite ca uleiuri de baie făcute în casă. Cojile de portocale sunt bogate în vitamina A și C, ambele fiind antioxidanți naturali. Cele două vitamine stimulează sănătatea generală a sistemului imunitar și ajută la combaterea infecțiilor, a răcelilor și a gripei.

Cojile de portocale au mai mulți fitonutrienți și flavonoide decât pulpa interioară. Așa că au proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la digestie și pot ameliora problemele, cum ar fi aciditatea, arsurile la stomac și digestia alimentelor grase.

Urmăriți Playtech.ro și pe