A pus câteva boabe de orez în uleiul din tigaie. E trucul bucătarilor faimoşi

A pus câteva boabe de orez în uleiul din tigaie. E trucul bucătarilor faimoşi
Ce se întâmplă dacă pui câteva boabe de orez în tigaia cu ulei?

O gospodină a descoperit un truc extrem de util. Aceasta a pus câteva boabe de orez în uleiul din tigaie. Multe doamne folosesc orezul în preparatele pentru cei dragi. Cu toate astea, puține știu că boabele pot fi folosite în casă și pentru alte lucruri utile în afară de rețete. Cu siguranță mulți bucătari profesioniști au auzit de această metodă ingenioasă și ușoară. Iată cum trebuie să procedezi și la ce te ajută!

Truc util cu boabe de orez: de ce să le pui în uleiul din tigaie?

Multe gospodine prepară destul de des orez pentru pofticioșii din familie. Acesta se poate pune în sarmale, ardei umpluți sau în pilaf. De asemenea, majoritatea românilor îl consumă cu lapte și puțină scorțișoară. Cu toate astea, puțini știu de faptul că are și alte utilități.

Bucătarii profesioniști folosesc des metoda cu bobul de orez pentru a afla dacă uleiul din tigaie este încins suficient de mult. Poți face asta când prăjești carne sau cartofi. Pune pe foc tigaia cu ulei, aruncă două boabe, iar când acestea încep să sfârâie înseamnă că uleiul a ajuns la temperatura potrivită pentru procesul dorit.

Mai mult decât atât, boabele de orez pot curăța termosul care are pete de cafea sau mirosuri neplăcute. Adaugă câteva linguri de orez în termos, toarnă apă caldă și agită bine aparatul. Lasă orezul să stea în termos câteva ore și după agită din nou dispozitivul. Clătește bine termosul la final și vei vedea că este mult mai curat.

Experții recomandă ingredientul din bucătărie și pentru ascuțitul cuțitului de la blender. Este nevoie să pui câteva linguri de orez în blender, să pornești aparatul pentru un minut și după să clătești aparatul. Boabele de orez o să curețe lamele cuțitului la perfecție într-un timp foarte scurt. Orezul nu se strică și poate fi folosit pentru altceva.

Alte trucuri

Un alt truc util are în prim-plan câteva fructe care nu sunt suficient de coapte. Bunicii cu siguranță știu că orezul ajută ca fructele să ajungă la o textură potrivită, să fie moi și dulci. Pune kiwi, banane, mandarine, mango, avocado, mere sau pere într-un bol cu orez. O să vezi cum în doar două zile ele vor fi zemoase și gustoase.

Cea mai cunoscută metodă este însă cea cu telefonul mobil. Boabele de orez îți pot salva aparatul dacă l-ai scăpat în apă. Trebuie doar să îl desfaci rapid, să tamponezi bine apa cu șervețelele de hârtie și apoi să pui componentele într-un bol plin cu orez. Boabele o să absoarbă umezeala din interior și a doua zi telefonul o să funcționeze din nou.

Urmăriți Playtech.ro și pe