29 oct. 2020 | 12:52

A pus bicarbonat în frigider, peste noapte. Ce s-a întâmplat a doua zi, când a deschis ușa

Utile
A pus bicarbonat în frigider, peste noapte. Ce s-a întâmplat a doua zi, când a deschis ușa
Bicarbonatul de sodiu va păstra mirosurile neplăcute departe de alimentele din frigider

Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat în diferite ramuri: medical, igienă și curățare. Sfera în care se poate folosi chiar și abuziv este cea din urmă, fiind ingredientul minune uzitat din bătrâni încoace. Te scapă de pete, readuce luciul vaselor, dezinfectează suprafețele și schimbă mirosul urât din frigider.

Curățenie cu bicarbonat de sodiu. Pune-l în frigider și mirosurile neplăcute vor dispărea

Frigiderul este unul dintre electrocasnicele indispensabile din locuința unui om fiindcă te ajută să ai mereu la dispoziție alimente păstrate în condiții optime pentru consum. Buna funcționare a sa depinde mult și de modul în care îl întreținem. În timp, acesta poate avea de suferit din cauza neglijenței. Este vorba despre modul în care depozităm alimentele în el sau de cât de des îl curățăm.

Una dintre cele mai des întâlnire probleme în cazul acestor aparate este cea a mirosurilor neplăcute. Alimentele și preparatele culinare pe care le depozităm în interior pot favoriza apariția acestora, dat fiind că, deși acoperite, își pot împărți miresmele. Există, însă, câteva cauza principale ale apariției mirosurilor neplăcute în frigider: în interior există mâncare alterată, cureți prea rar ori nu depozitezi ca la carte alimentele.

Revenind la curățenie, unul dintre factorii de bază de a trăi într-un loc în parametri normali, trebuie să respectăm regula de aur: să nu ne limităm doar la a șterge praful și a da cu aspiratorul. E nevoie de mai mult timp pentru a avea o casă curată și cel mai bine ar fi ca această acțiune să se petreacă o dată pe săptămână. În frigider, cel puțin, ar trebui să fie literă de lege, pentru a fi siguri că alimentele noastre sunt păstrate în cele mai bune condiții de igienă.

Soluții 

Pentru a elimina eficient mirosul neplăcut din frigider există multe metode și multe soluții. Dacă nu vrei să optezi pentru cele pe bază de clor ori dorești să economisești, ai la îndemână oricând bicarbonatul de sodiu.

Spală interiorul frigiderului cu o soluție formată din apă călduță și un pahar de oțet sau 100 de grame de bicarbonat de sodiu. E recomandat să cureți nu numai pereții frigiderului, ci și fiecare raft și fiecare sertar în parte.

A doua variantă ar fi să așezi pe unul dintre rafturi un vas mic în care să se afle bicarbonat de sodiu. El va absorbi mirosurile neplăcute și te va ajuta să le păstrezi în continuare în condiții bune.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Decizia luată de Guvern. Când se plătesc pensiile de Paște
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro