A pus bicarbonat în blender și l-a pornit. Ce a observat după doar 2 minute

A pus bicarbonat în blender și l-a pornit. Ce a observat după doar 2 minute
A pus bicarbonat în blender și l-a pornit. Ce a observat după doar 2 minute

Bicarbonatul de sodiu este comoara ascunsă din fiecare casă. Cu siguranță, toate gospodinele au în sertarul din bucătărie măcar un plic de bicarbonat de sodiu, dar din păcate, acesta este scos mult mai rar decât ar putea fi folosit cu adevărat. Nu mai sta pe gânduri și află câteva din întrebuințările pe care acest praf magic le poate avea în viața și în locuința ta.

Sigur nu știai

Multe persoane apelează la varianta modernă de îndepărtare a petelor sau a diverselor murdării apărute în diverse ocazii, în locuința noastră. Cu siguranță, mulți dintre noi putem avea încredere în prafurile de curățare din comerț, și mai puțin în cele băbești, doar așa, din principiu. Iată de ce este bine să renunțăm la prejudecăți și să trecem la acțiune!

1. Îndepărtează petele

Nu credem că există persoană care să nu fi trântit un pahar de vin la o masa, mai ales la petreceri, acolo unde tacâmurile și vesela stau mai înghesuite. Ei bine, este important să știți că după aplicarea a șase linguri de bicarbonat amestecat într-o cantitate de 1/3 de apă dintr-o ceașcă, aveți șanse mari ca pata de vin sau de grăsime să dispară. După această aplicare, puneți fața de masa în cuva mașinii de spălat și dați drumul la spălare. Sigur veți avea o surpriză foarte plăcută.

2. Acoperă găurile din pereți

Vi s-a întâmplat să vreți să renunțati la un cui din perete, dar să nu puteți din cauza găurii rămase acolo? Cu siguranță, da. De acum încolo, puteți să stați fără grijă căci există remediu și pentru asta. Adăugați bicarbonat de sodiu într-o cantitate suficientă de pasta de dinți și amestecați până devine omogenă. Cu pasta obținută veți putea umple spațiul gol de la cui.

3. Curăță și dezodorizează scurgerile de la chiuvetă

Nu de puține ori sunt dățile în care ne pierdem răbdarea curățând scurgerile de la chiuveta din bucătărie, unde ne mai scapă reziduri alimentare din farfurii. Totodată, există și mirosuri neplăcute pe care nu știm cu ce să le scoatem, astfel că uităm cum este să simți miros curat în jurul chiuvetei. Pentru acest lucru, bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, una dintre soluții.

Adăugați o ceașcă de bicarbonat de sodiu în gaura de scurgere, iar apoi una de oțet. Acoperiți scurgerea problematică cu un dop, iar după aproximativ 30 de minute, turnați apă fierbinte.

4. Îndepărtează mâncărimea pielii după înțepăturile insectelor

V-a mușcat ceva și nu știți ce, însă vă deranjează și vă mânâncă în zona afectată? Amestecați bicarbonate de sodiu cu apă, o propoție de 1:3 și turnați lichidul obținut pe bubiță. Veți simți rapid ameliorări sau disparița completă a senzației de disconfort.

5. Curăță blenderul

O altă întrebuințare foarte importantă și de reținut este curățarea blenderului, acel obiect extrem de folosit în bucătărie. Doar cine nu a lăsat blenderul pentru puțin timp fără lichid nu știe cât de repede se usucă alimentele pe pereții acestuia. Curățarea lui este uneori o muncă dificilă, mai ales datorită formatului său adânc.

Pentru a vă ușura munca, turnați apă cât să acoperiți jumătate din capacitatea blenderului, turnați o linguriță de bicarbonat de sodiu și o cantitate normală de detergent de vase. După ce ați adăugat toate ingredientele de succes, dați drumul la blender pentru câteva secunde, iar mai apoi, clătiți-l. Veți fi uimiți de rezultatele spectaculoase!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI