A pus bicarbonat de sodiu peste cartofi şi a descoperit trucul anului. Aşa fac şi marii bucătari în restaurante
Cui nu-i plac cartofii prăjiți aurii, gătiți cu usturoi, crocanți la exterior și fragezi la interior? O gospodină a descoperit secretul de care trebuie să ții și tu cont când gătești acest fel de mâncare. A pus bicarbonat de sodiu peste cartofi, iar rezultatul a fost pe măsura așteptărilor. Iată despre ce este vorba!
A pus bicarbonat de sodiu peste cartofi
Cartofii se numără printre cele mai versatile produse, când vine vorba despre gătit. Pot fi preparați în forme diverse, fără să fie nevoie să faci eforturi colosale pentru a obține un rezultat mulțumitor. Când sunt în criză de timp, majoritatea gospodinelor obișnuiesc să îi prăjească. Asta nu înseamnă că mâncarea nu poate să ia forma unei adevărate delicatese.
Dacă ții cont de câteva detalii, poți să prăjești cei mai buni cartofi de până acum. Cei mai gustoși sunt, în opinia unora, cei gătiți cu ulei de măsline extravirgin infuzat cu usturoi și condimentați cu sare și piper. Știai că mai există un ingredient din bucătărie pe care îl poți folosi pe post de condiment și care va schimba total textura preparatului?
Așa cum indică și titlul, este vorba despre bicarbonatul de sodiu. O gospodină a pus acest ingredient peste cartofi, înainte de a-i pune în tigaie, și a descoperit un truc foarte util. Fără îndoială, vei vrea și tu să îl încerci. Este pus în aplicare de bucătarii celor mai renumite rstaurante internaționale.
Când condimentezi cartofii pe care trebuie să-i prăjești, pe lângă sare și piper adaugă și bicarbonat de sodiu. Nu exagera cu cantitatea. Este suficient să presari produsul peste bucățile de cartofi în cantități moderate. Vei obține cei mai buni cartofi prăjiți, dacă procedezi astfel.
Cum acționează bicarbonatul de sodiu
Probabil te întrebi și tu ce rol joacă, de fapt, bicarbonatul de sodiu și cum influențează procesul de gătire al cartofilor prăjiți. Ei bine, cei mai experimentați bucătari au explicat că prepararea cartofilor cu sare și bicarbonat de sodiu combinate ajută la obținerea unei texturi crocante la exterior a cartofilor, menținând interiorul lor fraged.
De ce să pui bicarbonat de sodiu peste cartofi. Bicarbonatul de sodiu este alcalin și descompune învelișul exterior al cartofilor, transformând suprafața asupra căreia acționează într-una crocantă. Când cartofii sunt aproape gata de prăjit, vei observa că aspectul lor exterior va fi deja crocant. Papilele tale gustative îți vor mulțumi, fără îndoială.
Citește și: Secretul celor mai gustoși cartofi prăjiți. Ce să faci înainte să îi pui în tigaie
La finalul procesului de gătire, adaugă puțin pătrunjel tocat fin peste cartofi. Îi poți servi la masă imediat după ce i-ai preparat, cu condiția să nu fie foarte fierbinți. Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă.