A pus bicarbonat de sodiu în săpun lichid și s-a spălat pe mâini. Ce truc genial și ieftin a descoperit

A pus bicarbonat de sodiu în săpun lichid și s-a spălat pe mâini. Ce truc genial și ieftin a descoperit
De ce sa pui bicarbonat de sodiu in sapun lichid

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient nelipsit din casele românilor, el având numeroase utilități, atât în gospodărie, cât și în materie de trucuri de înfrumusețare.

A pus bicarbonat de sodiu în săpun lichid și s-a spălat pe mâini

Dacă combini însă bicarbonatul de sodiu cu săpunul lichid, vei obține un foarte bun exfoliant pentru piele. Aplică-l, așadar, pe mâini, și pe orice altă parte a corpului, care nu este sensibilă. Vei vedea ce piele lucioasă și fină vei căpăta.

Bicarbonatul de sodiu este un bun tratament și împotriva acneei. El poate curăța fața de puncte negre și poate da aspectul plăcut al tenului. El elimină deci excesul de sebum, dar poate usca tare pielea și poate să o irite, așadar nu îl folosi dacă ai tenul sensibil sau uscat. Totuși, pentru a verifica sensibilitatea pielii, aplică înainte amestecul de bicarbonat pe o porțiune mică de piele, iar dacă nu observi reacții alergige precum mâncărime sau roșeață, îl poți utiliza fără probleme.

Trebuie să știi că un bun exfloliant pentru piele se prepară din trei părți bicarbonat de sodiu și o parte apă. Se va obține deci o pastă care se aplică pe piele, după care pielea se clătește cu apă călduță. Acest proces ar trebui realizat de cel mult două ori pe săptămână, iar pielea va deveni cu siguranță mai catifelată. Folosește deci combinația dacă te confrunți cu probleme de acnee.

Alte ultilizări ale bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul mai poate înlocui chiar și deodorantul. Trebuie să știi că transpirația nu are miros, de fapt, dar acesta intervine atunci când pe piele se strâng bacterii, care transformă transpirația în acid, apărând astfel mirosul. Prin urmare, ca să elimini acest miros, folosește cu încredere bicarbonatul de sodiu, care face ca transpirația să fie mai puțin acidă.

Bicarbonatul de sodiu este eficient și în combinație cu șamponul, el putând fi folosit și la îngrijirea părului. Astfel, dacă adaugi pe scalp un praf de bicarbonat de sodiu împreună cu șamponul, vei obține un păr mai curat și mai ușor de pieptănat, deoarece bicarbonatul de sodiu ajută la îndepărtarea reziduurilor de produse de styling.

Bicarbonatul de sodiu este foarte util și în bucătărie. Cu el poți curăța chiuveta presărând în ea bicarbonat de sodiu și frecând cu un burete umed. Tot cu bicarbonatul de sodiu poți desfunda și scurgerea chiuvetei, turnând în scurgere o cană de bicarbonat de sodiu, după care o ceașcă cu oțet fierbinte, iar după câteva minute, un litru de apă fierbinte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI