17 ian. 2021 | 13:49

A pus bicarbonat de sodiu în compoziția pentru clătite. Ce s-a întâmplat apoi, în tigaie

Diverse
A pus bicarbonat de sodiu în compoziția pentru clătite. Ce s-a întâmplat apoi, în tigaie
Truc de zile mari. De ce să pui bicarbonat de sodiu în compoziţia de clătite

O gospodină iscusită a încurcat ingredientele şi a pus bicarbonat de sodiu în compoziţia de clătite. Ce s-a întâmplat apoi, în tigaie, a uimit-o şi a convins-o să spună tuturor trucul inedit.

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat în clătite

Clătitele sunt, cu siguranţă, unele dintre cele mai îndrăgite deserturi de către români. Indiferent că sunt servite alături de dulceaţa preferată, cremă de ciocolată, îngheţată sau de cremă de brânză, acestea sunt iubite de toată lumea. O gospodină grăbită să prepare celor dragi acest desert a pus bicarbonat de sodiu, din neatenţie, în compoziţia pentru clătite, în loc de puţină sare.

Când şi-a dat seama că greşeala s-a transformat într-un truc de zile mari, femeia a dat reţeta tuturor. Ce s-a întâmplat în tigaie?! Clătitele au fost mai pufoase şi aerate ca niciodată. Aşadar, data viitoare când vei prepara acest dulce, nu uita să pui şi ingredientul secret!

Iată de ce ai nevoie pentru a prepara cele mai bune clătite:

  • 160 g de făină
  • 200 ml de lapte
  • 100 ml apă minerală
  • două plicuri de zahăr vanilinat
  • o jumătate de linguriță bicarbonat de sodiu
  • o lingură de esență de vanilie
  • două ouă
  • un praf de sare

Mod de preparare clătite pufoase

Acum că ai aflat ingredientele necesare nu îţi mai rămâne decât te să te apuci de treabă. Într-un castron pune făina, sarea şi bicarbonatul de sodiu. Amestecă bine. Într-un alt recipient, pune cele două ouă, zahărul vanilinat, esenţa de vanilie şi amestecă cu ajutorul unui mixer. Adaugă şi laptele cu apa minerală şi mixează. Acesta este momentul în care începi să adaugi şi mixul de făină de mai sus (puţin câte puţin).

Pentru coacerea clătitelor ai nevoie de o tigaie pe care să o ungi cu foarte puţin ulei de floarea soarelui. Las-o la încins, apoi toarnă cu ajutorul unui polonic din compoziţia de clătite. Clătita este gata când se coace pe ambele părţi. Repetă procedeul până când se termină compoziţia.

Nu îţi mai rămâne decât să le serveşti alături de dulceaţa favorită, cremă de ciocolată cu banană tăiată felii sau fructe de pădure, îngheţată de ciocolată sau vanilie.

Dacă vrei un preparat cu totul special, le poţi umple cu brânză dulce amestecată cu ouă, zahăr şi vanilie, după care le rulezi cu grijă şi le pui într-o tavă. Odată umplute toate, se pune deasupra smântână amestecată cu puţin iaurt şi se dau la cuptor la 190 de grade Celsius până când se rumenesc. Poftă bună!

Parteneri
Ce preț are sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu. Este un model unicat și de lux
Redactia.ro
FOTO Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai tari memeuri
Digisport.ro
De ce s-au bătut, de fapt, dacii cu romanii. Motivul pentru care Traian a vrut cu orice preț să cucerească Dacia
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit
Digi24
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Digi24
Nadia Comăneci, apariție-surpriză la București. Cum și cu cine s-a afișat fosta mare gimnastă
Unica.ro
Un cățel de usturoi seara. Cum se consumă și la ce ajută
Spynews
INTERDICȚIA se va aplica peste tot în ROMÂNIA. Klaus Iohannis a semnat decretul chiar astăzi, 17 APRILIE
Capital.ro
Cât de înalt poate fi gardul dintre vecini. Legea pe care toți românii care stau la curte trebuie să o cunoască
Antena 3
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
LOVITURĂ pentru milioane de PENSIONARI! Adevărul despre CREȘTEREA PENSIILOR! E ȘOCANT
Mediaflux
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O ispită de la Insula Iubirii apare în cel mai recent videoclip de la Tzanca Uraganu. Livia nu este la prima apariție de acest gen
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro