A murit Cornel Ciupercescu. Cunoscutul şi îndrăgitul actor avea 77 de ani

de: Sabina Anastasia
04 12. 2022

Informația momentului în lumea artistică din România! A murit Cornel Ciupercescu. Cunoscutul actor avea 77 de ani. Anunțul a fost făcut public de către reprezentanții Teatrului Evreiesc de Stat. Până la momentul redactării acestui articol, cauza stingerii din viață a îndrăgitului artist nu a fost dezvăluită.

A murit Cornel Ciupercescu. Avea 77 de ani

Conducerea Teatrului Evreiesc de Stat a anunțat, duminică, stingerea din viață a actorului Cornel Ciupercescu. Bărbatul era în vârstă de 77 de ani și a murit în primele ore ale zilei de 4 decembrie. Cauza decesului este necunoscută, la momentul redactării acestui articol. Informația a fost confirmată și de actrița Natalie Ester.

„Bunul și iubitul nostru, adoratul nostru, ne-ați dat de jucat cea mai grea scenă, astăzi… Câte o fărâmă din fiecare dintre noi, zboară acum printre îngeri, odată cu plecarea dintre pământeni a celui care a fost prietenul, colegul, căpitanul nostru, Cornel Ciupercescu.

Nenea Ciupi, ați fost și veți rămâne iubire. Mulțumim pentru tot. Mulțumesc pentru tot. (…) Sunt alături de familia sa minunată, vă sărut sufletele și mă retrag în liniștea grea a zilei”, a notat actrița Natalie Ester, într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook.

Și actorul Nicolae Călugărița a transmis, public, că în dimineața zilei de duminică, 4 decembrie, Cornel Ciupercescu a trecut la cele veșnice. Ceremonia de înmormântare va avea loc marți, 6 decembrie, la cimitirul Bellu din Capitală. Serviciul religios va începe la ora 11.00, potrivit informațiilor expuse în spațiul public.

Cine a fost Cornel Ciupercescu. Ce personaje a jucat

Actorul Cornel Ciupercescu s-a născut pe data de 22 februarie 1945, în Brăila. A absolvit studiile la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”, promoția 1970, la clasa profesorului George Carabin. Actorul a fost cunoscut, în mod special, pentru interpretarea rolului lui Nicolae Balcescu.

Cornel Ciupercescu a jucat același personaj în patru filme diferite. Nicolae Balcescu a făcut parte din producția „La răscrucea marilor furtuni”, regia Mircea Moldovan. Artistul l-a mai interpretat și pe Frâncu Slătineanu, în „Castelul din Carpați”, regia Stere Gulea.

În afară de personajele amintite mai sus, Cornel Ciupercescu a mai jucat roluri la Teatrul Municipal Ploiești – Rică Venturiano în „O noapte furtunoasă” (de I.L. Caragiale, regia Marcel Anghelescu), Valère în „Avarul” (de Molière, regia Harry Eliad), Malcolm în „ Macbeth” (de William Shakespeare, regia Aureliu Manea), precum și la Teatrul de Stat Târgu Mureș – Boze în „Pădurea împietrită” (de Sherwood Anderson, regia Gh. Harag), Tase în „Un individ suspect” (de Sterea Popovici, regia Eugen Marcus).