A murit cel mai iubit om al planetei. Nimic nu va mai fi la fel fără Roberto ‘Loli’ Linguanotto. Inventatorul prăjiturii tiramisu avea 81 de ani

de: Andrei Simion
31 07. 2024

Roberto ‘Loli’ Linguanotto, ultimul dintre cei doi patiseri are au creat faimosul tiramisu, a murit la 81 de ani. „Loli”, care muncea ca șef cofetar in Treviso, a inventat, alături de Ado Campeol, celebrul desert italian. Bunul său prieten s-a stins din viață în 2021.

A murit inventatorul tiramisu

Roberto „Loli” Linguanotto, patiser cunoscut în întreaga lume drept inventatorul tiramisului, a murit la vârsta de 81 de ani. Era bolnav de ceva vreme, scrie presa italiană.

Roberto ‘Loli’ Linguanotto, renumitul patiser renumit pentru că a creat Tiramisu, a murit pe 28 iulie 2024, la vârsta de 81 de ani. A lucrat la Le Beccherie din Treviso, Italia, unde se crede că el și Ado Campeol au inventat celebra prăjitură delicioasă. Creația sa neașteptată de tiramisu a apărut în urma unui accident culinar, în timp ce făcea înghețată.

Roberto ‘Loli’ Linguanotto avea 81 de ani

Este doliu în Italia pentru moartea lui Roberto „Loli” Linguanotto, patiser cunoscut în întreaga lume ca inventatorul tiramisului. Avea 81 de ani și era bolnav de ceva vreme. În anii ’70, în timp ce lucra într-un restaurant renumit din Treviso, Le Beccherie, a relansat celebrul desert ce fusese creat ca o variantă a clasicului zabaglione pentru bărbații care frecventau o casă de întâlniri din apropiere, de unde și prenumele „Tiramesù”.

Linguanotto a inventat rețeta cu cele șase ingrediente de bază: ouă, zahăr, mascarpone, cafea, cacao și zahăr alb granulat. De-a lungul carierei sale, a lucrat pentru companii mari, de exemplu Pernigotti, Pregel și Nortongate. Data înmormântării va fi stabilită în următoarele ore.

Mulți și-au exprimat condoleanțe pentru moartea bătrânului de 81 de ani, începând cu președintele Regiunii Veneto, Luca Zaia, care a scris pe Facebook: „Mă alătur condoleanțelor pentru decesul lui Roberto „Loli” Linguanotto, un patiser care a marcat patiseria din Treviso și Veneția prin redescoperirea și relansarea tiramisuului, un produs tradițional care este acum recunoscut ca o excelență culinară în întreaga lume (…).”