A murit actrița Florina Cercel. Ce a anunțat Teatrul Național

de: Ana Chivu
30 07. 2019

Florina Cercel a murit la 76 de ani! Marea actriță a fost, în tinerețe, una dintre cele mai frumoase românce. A iubit cu patimă și a dăruit cele mai frumoase emoții publicului pe care l-a venerat pentru energia pe care i-o trasnmitea la fiecare spectacol și prin fiecare mesaj.  Teatrul Național a anunțat că va reveni cu amănunte despre înmormântarea sa.

Florina Cercel a murit

Florina Cercel a murit la 76 de ani! Stelele teatrului românesc se sting pe zi ce trece, iar timpul nu a iertat-o nici pe Sophia Loren a României, așa cum mai era cunoscută. Teatrul Național a fost instituția unde frumoasa actriță a activat timp de mai bine de 40 de ani. Cu toate că pe scenă arăta tuturor un zâmbet aparte, de multe ori în sufletul acesteia era tristețea clipelor grele prin care a trăit în urmă cu mulți ani.

„Nu sunt singură, am o nepoată, o strănepoată, o soră care are şi ea familia ei, pe Thomas, un pisoi cu ochii albaştri. Însă, odată cu plecarea mamei dintre noi, eu şi sora mea ne-am mai îndepărtat, ea era liantul dintre noi”, a declarat Florina Cercel la începutul acestui an.

Florina Cercel a murit

Carieră

Florina Cercel a debutat în Galați, pe scena Teatrului Dramatic de Stat din Galați. În anii dintre 1965-1973, a jucat la Naţionalul din Timişoara, în piese precum ”Micul infern” de M. Ştefănescu, ”Regele moare” de Eugen Ionescu, ”Mincinosul” de C. Goldoni, ”Aceşti îngeri trişti” de D.R. Popescu. Din 1972 a făcut parte din echipa Teatrului Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti.

”Bacantele” după Euripide, ”Revizorul” de N.V. Gogol, ”Moartea unui comis voiajor” de Arthur Miller, ”Căsătoria” de Gogol, ”Azilul de noapte” de M.Gorki sunt doar câteva dintre piesele în care a fost distribuită pe scena Naţionalului bucureştean. De asemenea, a rămas în amintirea multora în rolul din „Regina” în piesa ”Regele moare” de Eugen Ionescu, în regia lui Victor-Ioan Frunză, prezentată la ”Theatrum Mundi” din Capitală (2002), a jucat şi în ”Camerista” şi ”Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal”.