A murit actorul celor mai bune seriale ale anilor 2000. Care a fost cauza decesului, Obi Ndefo avea doar 51 de ani

de: Andrei Simion
02 09. 2024

Este doliu la Hollywood! Actorul american Obi Ndefo, cunoscut din „Dawson’s Creek” (Cei mai frumoși ani), „Star Trek: Deep Space Nine” și „Stargate SG-1”, a murit la 51 de ani, după o lungă luptă cu ortorexia.

A murit Obi Ndefo din „Dawson’s Creek”

Starul din „Dawson’s Creek”, Obi Ndefo, a murit la vârsta de 51 de ani, spune familia sa. Actorul american, care a jucat în drama pentru adolescenți între 1998 și 2002, s-a stins după ce „inima sa a cedat în timpul luptei sale de lungă durată împotriva ortorexiei tulburărilor alimentare”, a scris sora lui, Nkem Ndefo, pe Instagram.

„Ca familia lui, aducem această veste pentru a atrage atenția asupra severității ortorexiei și în speranța că cei care suferă de această boală devastatoare primesc îngrijirea pe care o merită”, a adăugat ea.

S-a stins din viață Obi Ndefo, cunoscut pentru rolurile din serialele „Dawson’s Creek” (Cei mai frumoși ani), „Star Trek: Deep Space Nine” și „Stargate SG-1”. Anunțul a fost făcut de membrii familie sale pe Instagram.

Actorul de la Hollywood suferea de ortorexie

Ndefo a murit după ce inima i-a cedat în urma unei lungi lupte cu ortorexia, o tulburare alimentară caracterizată prin obsesia pentru consumul de alimente extrem de sănătoase, ceea ce duce adesea la o dietă extrem de strictă.

Lui Ndefo, care a jucat și în Star Trek: Deep Space Nine și Stargate SG-1, i s-au amputat ambele picioare în 2019.

Colegii săi de platou din „Dawson’s Creek” i-au adus omagii pe internet, Katie Holmes descriindu-l pe Ndefo drept un om minunat și bun. Mary-Margaret Humes, care a interpretat-o ​​pe mama lui Dawson Leery (James Van Der Beek) în serial, a scris: „Aceste cuvinte nu vin ușor. Îmi este greu să concep că ne-ai părăsit, dragul meu prieten. Întotdeauna ai fost și vei rămâne o lumină strălucitoare. Ce exemplu de iubire pură și tenacitate ai fost în timp ce te-ai confruntat cu provocările vieții. Voi prețui toate mesajele noastre din ultimii câțiva ani. Odihnește-te în pace, dulce războinic”.