A luat o sticlă de plastic şi a tăiat-o în această formă specială. E cea mai tare idee pentru grădină

de: Ștefan R. Apostol
07 09. 2022

Există multe lucruri pe care le puteți recicla, cum ar fi hainele, hârtia, cauciucul etc. Puteți folosi sticlele de plastic în multe alte moduri. Dar, dacă aveți o mică grădină, ideile de ghivece cu sticle de plastic sunt cele mai simple și prietenoase. Dacă doriți să arate mai atractivă grădina personală, puteți transforma o sticlă de plastic în ghiveci suspendat sau în aspersor de apă. Același lucru l-a făcut un grădinar amator. Acesta a luat o sticlă de plastic şi a tăiat-o într-o formă specială. Astfel, a devenit cea mai tare idee pentru grădină.

Idei creative și practice de reciclare cu o sticlă de plastic

Am auzit adeseea fraza „Creativitatea nu cunoaște limite.” De data asta, această afirmație ar putea fi justificată în totalitate. Știm cu toții că plasticul și alte produse nedegradabile distrug echilibrul naturii.

Dar în momentul în care știi că poți folosi idei creative și practice de ghivece din sticle de plastic, poți vedea o modalitate frumoasă de a răsturna situația pentru îmbunătățirea și înfrumusețarea situației.

Poate apărea de nicăieri și din orice, chiar și dintr-o sticlă de plastic uzată! Nu, nu glumim deloc! Ați auzit de reciclare? Principalul motto al reciclării este – salvarea mediului înconjurător.

Dacă nu știi, îți mai spunem că poți recicla deșeurile din bucătărie pentru a salva și tu mediul înconjurător. Cu ajutorul acestor idei vei recicla toate deșeurile de sticle de plastic care zac în praf acasă și le vei transforma în suporturi de plante frumoase și foarte creative.

Sună interesant, nu-i așa? Dar până la produsul finit aveți nevoie de câteva lucruri. Niște lipici, sticle de plastic, foarfece, lumânare și chibrituri, vopsea acrilică și bandă adezivă. Culorile și sclipiciurile și ghioceii și panglicile sunt însă întotdeauna binevenite!

Ele nu vor face decât să facă ca aceste idei creative și practice de ghivece cu sticle de plastic să arate mai frumos. Hai să trecem la prima idee, și să vedem cum putem face un suport de plante suspendat înclinat.

Suport de plante suspendat înclinat

Pentru a face acest suport, Va trebui să tai sticlele în așa fel încât să pară înclinate. Faceți marginile moi și umpleți-o cu noroi și pământ.

Plantează, fie o plantă de bani, fie niște ierburi care să atârne de ea. Puteți, de asemenea, să colorați sticlele pentru a-i da un aspect interesant.

Ghiveci pentru pisici

Tăiați sticlele de Coca-Cola de jos în așa fel încât să se formeze două urechi care să semene cu o față de pisică. După ce ați terminat de tăiat sticla, folosiți o lumânare pentru a înmuia marginile aspre, astfel încât să nu se zgârie pe degete.

Acum pictează sticla la fel ca Hello Kitty și plantează în ea niște flori, fie că cultivi plante care resping țânțarii din casă. Fie o agăți, fie o ții pe raft. Ceea ce poți face este să o colorezi și să o folosețti ca suport pentru stiloul micuților cu pisicuță.

Suporturi pentru plante cu autoîncălzire

În acest caz, vei urni să tai sticla de la mijloc. Acum faceți găuri pe partea cu fundul. Umpleți partea cu capacul cu pământ și nu uitați să puneți o bandă de pânză de bumbac care atârnă în afara deschiderii sticlei.

După plantarea unui copac, umpleți partea de jos a sticlei cu apă și puneți partea plantată în ea și asigurați-vă că banda de bumbac este în apă. Acum, planta va lua apă în funcție de nevoile sale, fără risipă.

Cultivați lucruri în sticlă

Tăiați sticla doar de la mijloc și nu doar de pe o altă parte. Acum umpleți recipientul cu pământ și plantați ceapă sau cartofi sau ghimbir sau turmeric.

Aceste idei creative și practice de plantare a sticlei de plastic vor fi cele mai bune pentru plantele aromatice și legumele care se dezvoltă sub pământ.

Aspersor de apă minerală cu sifon

Ei bine, aceasta este doar o idee de grădină care vă va ajuta să economisiți timp și efort. Atașați țeava de grădină la deschiderea sticlei și asigurați-vă că o țineți bine strânsă. Acum faceți găuri în sticlă și plasați sticla oriunde doriți.

Atunci când porniți robinetul, sticla va funcționa ca un aspersor, economisind atât timp cât și efort. Sunt numeroase dimensiuni de ghivece disponibile pe piață și este important să alegeți ghiveciul potrivit pentru planta dumneavoastră.

Ghivece din sticlă de șampanie

Acesta este extrem de interesant și decorativ. Tăiați sticla în stil ondulat sau stil elegant, ar trebui să semene cu sticla de șampanie. Trebuie să lucrați cu partea care se termină cu un capac.

Luați un CD lipiți-l pe partea de jos unde se află capacul și vopsiți-l. Și gata, așa aveți un ghiveci în form aunei sticle de șampanie.

Concluzie

Ceea ce v-am propus este doar o mică parte din ideile creative de pe internet. Așa că, dacă aveți ceva timp la dispoziție și chef, dați-vă frâu liber imaginației și creativității. Baftă!