A lăsat un bol cu oţet lângă cuptor. A rezolvat o mare problemă a gospodinelor în doar câteva ore

de: Manolică Anca
29 08. 2023

Pe piață există un număr foarte mare de produse chimice care garantează o curățare optimă însă, de multe ori, acestea pot reprezenta un risc pentru sănătate. Prin urmare, soluțiile naturale vor fi mereu un ajutor de nădejde, care sigur nu vor da greș. Iată cum te ajută oțetul atunci când vine vorba de eliminarea mirosurilor neplăcute, mai ales după ce ai gătit.

De ce să lași un bol cu oţet lângă cuptor

Bucătăria este adesea unul dintre locurile din casă în care se condensează mirosurile neplăcute. Fie că este vorba de frigider, chiuvetă, gunoi, cuptor sau de încăperea în sine, există de multe ori un miros ce trebuie eliminat.

Împreună cu bicarbonatul de sodiu, oțetul va fi mereu un aliat de nădejde al gospodinelor, o adevărată vedetă a trucurilor care te ajută să îți menții locuința curată și să elimini mirosurile neplăcute. În acest caz, oțetul poate avea capacitatea de a a neutraliza și cele mai puternice și persistente mirosuri neplăcute.

Citește și: A stropit plăcile de faianță din casă cu oțet și a așteptat câteva minute. Rezultatul a fost incredibil, chiar funcționează

Lasă-l peste noapte

De fiecare dată când gătești, este inevitabil să nu se formeze fum și mirosul de mâncare în bucătărie, care poate ajunge în toate încăperile. Există, însă, soluții la îndemână care te vor scăpa de această corvoadă.

Ei bine, tot ce trebuie să faci este să pui un bol mic cu oțet lângă cuptor sau aragaz după ce ai terminat de gătit și să îl lași acolo peste noapte. Acest ingredient are în compoziția sa acid acetic, un compus ce este capabil să neutralizeze mirosurile alcaline pe care le numim mirosuri neplăcute.

Lăsați un bol cu oțet pe blatul din bucătărie peste noapte. până dimineața, oțetul va fi absorbit toate mirosurile neplăcute și bucătăria ta va mirosi frumos, ca un buchet de flori”, a precizat Saskia Gregson-Williams, autoarea cărților de bucate și fondatoarea Naturally Sassy.

Pe piață există un număr mare de produse chimice care garantează o rezultate optime atunci când vine vorba de curățenie, dar care nu sunt întotdeauna ”prietenoase” cu sănătatea. Așadar, ori de câte ori poți, apelează la soluții naturale, care pot fi de mare ajutor în gospodărie.

Citește și: Ce se întâmplă dacă pui oțet pe o felie de pâine și o lași în bucătărie peste noapte. Truc util