A întins o aţă în toată grădină. Motivul e cu adevărat spectaculos, o să faci şi tu aşa

de: Sabina Anastasia
23 11. 2022

Sfoara este des folosită de către grădinari la sarcinile ce implică lucrul în diverse plantații sau culturi. Cu toate acestea, este posibil ca unii să nu știe la ce se utilizează un astfel de instrument, de fapt. Un celebru promotor al agriculturii regenerative din România a întins o aţă în toată grădină. Află în rândurile de mai jos din ce motiv a apelat la această tehnică.

Ion Cazacu a întins o aţă în toată grădină

Dacă ești la început de drum în ale grădinăritului, s-ar putea ca unele bune practici să îți fie străine. În articolul de astăzi, vom aborda modul în care o persoană poate folosi sfoara pentru a susține creșterea sănătoasă a plantelor. Un cunoscut promotor al agriculturii regenerative din România a dezvăluit motivul pentru care ar trebui să întinzi o ață în toată grădina.

Ion Cazacu, pe numele său, a finalizat studiile la Universitatea Agrară de Stat din Republica Moldova. Obișnuiește să ofere deseori sfaturi pe rețelele sociale în legătură cu anumite tehnici de grădinărit. Într-una dintre cele mai recente postări de pe pagina sa de Facebook, bărbatul a explicat care sunt avantajele folosirii aței în grădină.

Ion Cazacu a publicat mai multe imagini cu o ață pe care a amplasat-o într-o grădină cu legume. Grădinarul a folosit acest instrument pentru a delimita straturile de legume. Însă nu doar acesta este motivul din spatele tehnicii cu pricina. Cu ajutorul unei ațe și a unei funii puse deasupra, poți să creezi o mică seră pentru plantele tale.

„Prima (ața – n.r.) e în loc de scândură, la frontiera între strat și cărare. A doua (funia – n.r), deasupra, este pentru a improviza în cinci minute o seră deasupra stratului când dau înghețurile. Sau să tragi peste funii furtunul pe deasupra straturilor, fără riscul de a frânge planta, indicator mijlocul stratului de un metru”, a explicat Ion Cazacu, într-o postare de pe pagina sa de Facebook.

De ce să pui ață în grădină, între țăruși

Ața este folosită drept un înlocuitor al limitei dintre stratul de legume și cărarea din grădină. La țară, de multe ori, gospodarii folosesc scânduri, plastice, paturi înalte în locul aței. Însă acestea sunt dificile de manipulat, a explicat Ion Cazacu, recunoscând că a apelat și el la astfel de metode de a îngriji grădina.

Există mai multe motive pentru care ar trebui să amplasezi o ață între doi țăruși, în grădină. În primul rând, instrumentul este foarte ieftin și nu presupune efectuarea unor cheltuieli atât de ridicate precum în cazul scândurilor. Trebuie precizat că acestea din urmă, spre deosebire de ață, putrezesc în timp.

Citește și: Cum amenajezi cea mai frumoasă grădină. Trucurile geniale pe care nu le știu oamenii

De asemenea, limacșii nu se vor mai putea ascunde în materialele folosite pentru a delimita straturile. Nu va fi nevoie nici de cosirea buruienilor de pe cărări pentru a diferenția straturile de legume între ele. Totodată, grădinarii vor putea să beneficieze de mai multe spațiu pentru cultivarea legumelor.