A frecat copănelele de pui cu sare și bicarbonat de sodiu. Ce a descoperit după ce le-a prăjit e genial

de: Alexandra Chivu
05 04. 2021

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient versatil, ce poate fi folosit atât pentru a curăța și igieniza diferite lucruri din casă, cât și integra în diverse preparate. De această dată, este vorba despre utilizarea lui în prepararea copănelelor.

Copanele de pui vor deveni mai crocante dacă le freci cu sare și bicarbonat de sodiu

Înainte de a le găti, freacă pulpele de pui cu un amestec de bicarbonat de sodiu și sare fină. Presară condimentele favorite pe deasupra și pune-le în cuptor ori în tigaia cu ulei încins. Astfel, carnea va prinde o crustă aurie și crocantă, în timp ce la interior va fi suculentă.

Pe de altă parte, el poate și frăgezi carnea, nu numai de a-i da o textură ușor dură. De pildă, cartea de vită, de curcan sau de găină de curte, care întotdeauna este mai ațoasă decât cea procurată din supermarketuri. Pentru a o frăgezi, pune-o în apă rece cu o linguriță de bicarbonat de sodiu la frigider. Apa nu trebuie decât să acopere carnea și este suficient să stea la rece doar o jumătate de oră. Scoate apoi carnea și clătește-o cu apă călduță, pe urmă pregătește-te pentru a o prepara termic după bunul plac.

O altă modalitate de a folosi pulberea albă în bucutărie este la fasole. Este recomandat să fierbi boabele de fasole cu un pic de bicarbonat în cea de-a doua apă. În prima apă, acestea se dau în câteva clocote, urmând ca în a doua să se adauge și o linguriță de bicarbonat. Și această apă se aruncă, boabele se clătesc cu apă caldă, pe urmă se gătesc după bunul plac.

Mazărea se va pierde mai repede 

Și mazărea fierbe mai bine cu bicarbonat. Conform unor studii realizate de cercetătorii americani, mazărea fierbe mai repede dacă se adaugă un praf de bicarbonat. Aceștia au pus la fiert aceeași cantitate de mazăre și aceeași cantitate de apă în două recipiente, doar că într-unul dintre ele au adăugat ingredientul ”magic”.

Timpul de fierbere a fost de numai 8 minute în oala în care se afla și un vârf de bicarbonat, față de 17 cât a fost în cealaltă. Important de menționat este faptul că vitaminele din mazăre nu s-au pierdut din cauza adăugării bicarbonatului în apă.

Citește continuarea pe Știridinlume.ro