A fost înmormântat ucenicul lui Arsenie Boca, răpus de COVID-19. Ce a spus starețul Ghelasie despre acest virus la ultima sa predică

de: Rosu Ioana
18 11. 2020

Zi tristă pentru mii de credincioși, după ce unul dintre cei mai iubiți stareți a fost înmormântat marți. Ucenicul lui Arsenie Bica, așa cum mai era numit starețul Ghelasie, a murit la 58 de ani după ce s-a infectat cu COVID-19. La slujba de înmormântare au participat sute de oameni care au vrut să-l însoțească pe ultimul drum.

Ce părere avea starețul Ghelasie despre gestionarea pandemiei

Sute de oameni s-au adunat la Mănăstirea Sfântul Dimitrie din Sighişoara pentru a-l conduce pe părintele Ghelasie Țepeș pe ultimul drum, motiv pentru care polițiștii și jandarmii s-au mobilizat pentru a controla întregul eveniment.

Astfel, în doar câteva ore mănăstirea s-a transformat în loc de pelerinaj pentru credincioșii care au venit de la mare distanță pentru a-I aprinde o lumânare părintelui care a ajutat multă lume.

“Am venit din Vrancea că nu mi-a venit să cred. El a ajutat foarte multă lume, a fost tată pentru toţi”, „Am auzit ieri că a murit şi a făcut multe pentru comunitate. Sunt sute de maşini şi tot mai vin din toată ţara. Am auzit că a murit de covidul ăsta”, „Pentru noi a fost un şoc, că noi veneam la mănăstire, suntem şi rude, şi nu ne vine să credem că aşa dintr-o dată s-a dus”, au fost câteva dintre declarațiile celor prezenți acolo, potrivit stirileprotv.ro.

Pe data de 26 octombrie, starețul îi îndemna pe oameni să nu se teamă de virus, criticând autoritățile pentru deciziile prea dure pe care vor să le aplice.

„Uitaţi-vă dumneavoastra că din boala asta au făcut ca o religie. Vor să vă închidă, să nu vă mai lase să vă spovediţi, să nu va mai împărtăşiţi, că acolo e boala, la potir, auzi! Greşit! După toate greutăţile noastre, nu vedeţi că vor să vă închidă sărbătorile?”

După zece zile, pe data de 6 noiembrie, starețul Ghelasie a fost itestat pozitiv și internat în stare gravă la Terapie Intensivă. După o săptâmână de luptă cu virusul nemilor, trupul părintelui nu a mai rezistat, fiind anunțat decesul acestuia.

Din ce familie provenea starețul Ghelasie

Ghelasie Ţepeş a fost ucenic al marelui duhovnic Arsenie Boca la mănăstirea Sâmbăta de Sus. Părintele Ghelasie Ţepeş s-a născut la 27 mai 1962, la Măgheruş, comuna Nadeş din judeţul Mureş, fiind al şaselea copil ai unei familii foarte credincioase.

Parintele Ghelasie și părintele Arsenie Boca

Destinul familiei sale a fost puternic de duhovnicul Arsenie Boca, acesta dându-și binecuvântarea pentru călugăria mamei starețului. Astfel, mama părintelui Ghelasie a devenit Maica Arsenia cu binecuvântarea părintelui Arsenie Boca.

Starețul Ghelasie a intrat în lumea bisericii la mănăstirea Sâmbăta de Sus, acolo unde l-a cunoscut pe marele duhovnic, Arsenie Boca, fiindu-I ucenic.