A fost identificat primul animal care a apărut în lume. Descoperire istorică a specialiștilor
Medicii au făcut cercetări importante, în urma cărora au făcut o descoperire extrem de interesantă. Mai exact, specialiștii au descoperit care a fost primul animal care a apărut pe Pământ. Este vechi, de 700 de milioane de ani și este foarte asemănător cu un alt animal extrem de cunoscut și răspândit.
Care a fost primul animal din lume
În urma unor cercetări amănunțite, a fost descoperit primul animal de pe pământ, apărut în urmă cu 700 de milioane de ani. Conform celor mai recente date ale oamenilor de știință, acesta a fost jeleul de pieptene, asemănător meduzei pe care o știe toată lumea, mai ales în urma excursiilor de la mare.
Inițial se credea că sunt unul și același animal cu buretele de mare, dar s-a dovedit că acesta este mai primitiv. Acest animal nu are creieri, inimă sau schelet, dar are ouă, și se hrănește pește și larve de crustacee. Are o culoare strălucitoare și se observă foarte bine noaptea, în apele mării.
Se adaptează foarte ușor la orice temperatură, rezistând atât la 1,3 ° C, dar și la 32 ° C. Temperatura optimă este, însă, de 20 de grade celsius. Se dezvoltă repede și ajunge la maturitate în 12 zile. Este omnivor și consumă foarte multă mâncare, chiar de 10 ori greutatea lui.
Acesta animal a fost văzut pentru prima dată în Marea Nordică și în Marea Baltică în anul 2006. În Marea Neagră ar fi apărut încă din 1987.
Cât de periculos este jeleul de pieptene
Cu toate că majoritatea speciilor de jeleu de pieptene nu sunt periculoase pentru oameni, există câteva excepții care pot provoca reacții alergice și iritații cutanate severe. Pentru oameni, jeleul de pieptene poate prezenta un risc atunci când intră în contact cu pielea. Tentaculele sale pot elibera nematociste, care pot provoca arsuri dureroase și iritații. Deși aceste reacții sunt rare și de obicei nu sunt periculoase pentru viața umană, ele pot fi extrem de neplăcute și necesită tratament medical.
Deși jeleul de pieptene poate părea fragil și fascinant, nu trebuie subestimat potențialul său periculos. Efectele sale asupra ecosistemului marin și posibilitatea de a provoca reacții neplăcute la oameni reprezintă aspecte serioase, pe care nu ar trebui să le ignorăm, mai ales dacă știm că într-o anumită zonă există astfel de animale marine.
În plus, jeleul de pieptene poate obstrucționa și sistemele de răcire ale navelor și poate afecta activitățile de pescuit, generând pierderi economice.