A fost fotografiată în timp ce vindea la tarabă. Votanții Guvernului Dăncilă, muți de uimire. Explicația oficială

A fost fotografiată în timp ce vindea la tarabă. Votanții Guvernului Dăncilă, muți de uimire. Explicația oficială

În spațiul public circulă o fotografie în care fosta consilieră apare în spatele unei tarabe cu dispozitive pirotehnice.

Dana Varga, a explicat, potrivit Cancan.ro, aceeasta a explicat că în perioada sărbătorilor de iarnă și-a ajutat fiul să comercializeze peterde și artificii, totul fiind perfect legal.

Dana Varga este fiica celebrului bulibașă Rudolf Varga din Gilău și este de părere că fotografia în care apare lângă taraba de artificii ar fi fost făcută în semn de răzbunare, din partea minorităților rrome, cu care are probleme.

”Da, fiul meu comercializa petarde. În perioada sărbătorilor, fiul meu a avut un punct de lucru unde a comercializat, legal, articole pirotehnice. Eu doar am trecut pe acolo. Nu-i o faptă rușinoasă să îți ajuți fiul. Cu siguranță cei din Partida Romilor din Cluj au făcut fotografia. Ei se ocupă de așa ceva. E un conflict mai vechi”, a explicat Dana Varga ipostaza în care a apărut.

Dana Varga uimește din nou

Reamintim că anul trecut, Dana varga a renunțat de bună voie și nesilită de nimeni funcția de consilier de stat. Dar înainte de acest lucru, fostul demnitar a stârnit iar controverse, odată cu publicarea unei imagini în care Klaus Iohannis, președintele țării, a fost comparat cu dictatorul Adolf Hitler.

Postarea pe conturile de socializare a apărut pe pagina de Facebook în vara anului trecut, dar a fost însă apoi înlăturată. Ce-i drept, cam târziu, iar asta deoarece Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România ”Elie Wiese” a reacționat.

„Gestul unei persoane publice cu funcție de demnitar, care încearcă în scop politicianist să acrediteze asemănări între președintele Iohannis și dictatorul nazist”, au precizat la vremea aceea reprezentanții institutului.

Colegii i-au cerut înlăturarea din funcție

Această postare nepotrivită a fost ”sancționată” și de colegii fostului demnitar.

„Imediat după ce, pe data de 5 august, dna Dana Varga a distribuit pe contul său de Facebook un colaj de fotografii inadecvate, s-a hotărât sancţionarea ei în forurile statutare ale ALDE. În acelaşi timp, conducerea ALDE a cerut premierului Viorica Dăncilă să o demită din funcţia de consilier pe dna Dana Varga. Premierul Viorica Dăncilă a ales să nu dea curs solicitării ALDE”, au transmis, la vremea respectivă, reprezentanții ALDE.

Cine este Dana Rozalia Varga

Dana Rozalia Varga a ocupat funcția de consilier al Vioricăi Dăncilă din 2017. Aceasta a mai ocupat funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului și în Guvernul condus de Victor Ponta. De asemenea, în ianuarie 2015, a fost numită consilier de stat pe problemele rromilor, însă a demisionat din funcție după numai o lună, când Dacian Cioloș a devenit prim-ministru. De menționat este faptul că Dana Varga, consilier de stat responsabilități în problematica minorităților, a demisionat din ALDE, după ce partidul lui Călin Popescu Tăriceanu și-a anunțat retragerea de la guvernare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI