A făcut mișto de Poliția Română, pe internet! Cu ce s-a trezit acasă un tânăr din Baia Mare

A făcut mișto de Poliția Română, pe internet! Cu ce s-a trezit acasă un tânăr din Baia Mare
Un tânăr a fost amendat pentru că ar fi denigrat Politia Romana pe reteaua de socializare

A făcut mișto de poliția Română pe internet după care s-a trezit cu un plic acasă. Tânărul din Baia Mare a fost amendat cu 500 de lei după ce ar fi încercat să denigreze imaginea Poliţiei Române. Tânărul a inserat pe un autoturism aflat în dotarea unei instituţii publice înscrisuri cu tentă obscenă.

Un tânăr a făcut mișto de poliția din localitate. Ce a primit acasă, într-un plic

Un tânăr din Baia Mare a făcut mișto de Poliția Română pe internet după cre s-a trezit cu o amendă uriașă acasă. Tânărul inserase pe un autoturism al poliției un mesaj obscen, astfel că a atras mânia polițiștilor.

În urmă cu o săptămână, tânărul în vârstă de 28 de ani, din municipiul Baia Mare, a fost amendat, la prima vedere, pentru exercitarea dreptului la libertatea opiniilor şi exprimării.

”Opera” tanarului pentru care a luat 500 de lei amenda
”Opera” tanarului pentru care a luat 500 de lei amenda

Cum a jignit bărbatul poliția din Mureș

De fapt, bărbatul a publicat pe reţeaua de socializare Facebook o poză cu unul dintre autoturismele aflate în dotarea SPR Maramureş pe care acesta a inserat prin mijloace tehnice înscrisuri cu tentă obscenă, cu scopul de a jigni şi denigra poliţiştii care îşi desfăşurau activitatea.

Vă aducem la cunoştinţă că, săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice constituie contravenţie conform Legii 61/1991 dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale să fie considerate infracţiuni

Poliția cere mai mult respect din partea populației

Sancţiunea pentru astfel de fapte poate fi închisoarea contravenţională de la 15 zile la 3 luni sau amenda. Poliţiştii vă atenţionează cu privire la faptul că fiecare drept vine cu o obligaţie.

Manifestaţi respect ori de câte ori vă exprimaţi opiniile, gândurile, trăirile, indiferent de mijloacele de comunicare pe care le folosiţi, pentru a nu intra sub incidenţa vreunei legi”, au transmis reprezentanţii IPJ Maramureș.

Cum poți fi amendat pentru postări pe rețelele de socializare

Publicarea unor postări jignitoare, indiferent la adresa cui, nu este o soluție. Fie că ești supărat, nervos ori frustrat din anumite motive sau din cauza unor persoane, jignirea lor pe rețelele de socilizare nu este o soluție, întrucât riscați să fiți amendați, exact cum a pățit tânărul din Baia Mare.

La fel ca și tânărul de mai sus, șase persoane care au făcut comentarii injurioase la adresa primarului și angajaților Primăriei Întorsura Buzăului au fost amendate de Poliția Locală cu câte 200 de lei fiecare, în urma reclamațiilor făcute de Leca Băncilă, primarul localității.

Primarul îi va acționa și în instanță pe cei care l-au jignit

Primarul din Întorsura Buzăului a spus că va acționa și în instanță, unde va face o nouă plângere în materie civilă împotriva persoanelor care și-au exprimat necuviincios părerile la adresa lui.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI