A donat 15 litri de lapte matern, după ce bebelușul ei a murit. Povestea emoționantă a unei mame îndurerată

de: Rosu Ioana
18 03. 2020

Să fii mamă este unul dintre lucrurile cele mai frumoase din lume, un sentiment care nu poate fi comparat cu nimic altceva. Dar ce se întâmplă atunci când rămâi mama fără copilul tău? O durere mai mare nu poate exista, iar viața ia o întorsătură nebănuită. Acesta este și cazul unei tinere mămici care și-a pierdut bebelușul la scurt timp după naștere, lucru care nu a împiedicat-o totuși să ajute alți zeci de bebeluși neajutorați.

 Gestul impresionat făcut de această mama

Laptele matern este hrana naturală și esențială recomandată tuturor bebelușilor din lume. Dar ce se întâmplă atunci când nu mai există un copil, iar corpul continuă să-l producă? Sierra Strangfeld și-a pus aceste întrebări, după ce bebelușul ei a trăit doar trei ore. În cele din urmă, femeia a decis să înceapă să-și mulgă laptele pentru a-l dona. Tânăra originară din Wisconsin, Statele Unite, s-a muls timp de 63 de zile, obținând 14,78 litri de lapte matern.

Ce s-a întâmplat cu Samuel, băiețelul mult așteptat al cuplului

Deși a fost un copil extrem de dorit, Samuel a reușit să trăiască doar trei ore, deoarece suferea de sindromul Edwards, o boală rară care afectează dezvoltarea corespunzătoare a fătului.

Conform statisticilor disponibile în Statele Unite, sindromul Edwards apare la una din 2.500 de sarcini și la una din 6.000 de nașteri. Aflând acest diagnostic și fiind conștientă că nu își poate salva fiul, Sierra a decis că își va dona laptele matern, astfel încât să poată ajuta alți bebeluși care nu pot beneficia de el.

Sierra a visat dintotdeauna să-și alăpteze copilul, însă diagnosticul fatal i-a schimbat toate planurile. Astfel, după ce a decis să doneze pentru a ajuta alți copilași, femeia a trebuit să se mulgă zi și noapte, mai mult de două luni pentru a obține cantitatea necesară pentru banca locală de lapte.

Au fost momente în care eram îndurerată și obosită, atât fizic, cât și psihic, pentru că este foarte dificil să o faci atunci când copilul tău nu este acolo„, a explicat Sierra într-o postare pe contul său de Facebook.

Aceasta povestește că de multe ori s-a întrebat de ce trebuie să facă acest lucru, în timp ce copilașul ei este mort, de ce trebuie să se trezească și să nu doarmă noaptea? Cu toate acestea, răspunsul a venit instant „o parte din mine se simțea legată de Samuel din partea aceea. În fiecare moment simțeam că Samuel este cu mine. Și am reușit. Am făcut-o pentru el, în memoria lui”, a explicat mama îndurerată într-o postare, care a devenit în scurt timp virală.

Povestea de viață și sacrificiul acestei mamei a atins inimile a mii de oameni, reușind să fie un exemplu pentru toți. Dorința ei de a ajuta alți copilași loviți de soartă prin oferirea laptelui ei matern nu ne face decât să ne gândim decât că există oameni extrem de buni și inimoși care pot face ca lumea în care trăim să fie mai bună.