A aruncat un băţ de chibrit aprins în toaletă şi a descoperit trucul anului. E genial, trebuie să faci asta săptămânal

de: Cătălina Burghelea
26 02. 2023

Ingredientele de bază, precum sarea sau oțetul, sunt excelente în bucătărie, dar fac minuni și la curățenia în casă. Astfel de trucuri simple te ajută să salvezi banii pe care trebuia să-i dai pe soluțiile scumpe din comerț. Adesea, rezolvarea problemelor casnice se află în fața ochilor tăi, așteptând să fie descoperite. O altă metodă genială presupune aprinderea unui băț de chibrit în baie.

Aruncă un băț de chibrit aprins în toaletă și vezi ce se întâmplă

Ce se întâmplă atunci când arunci un băț de chibrit aprins în vasul de toaletă? Te-ai fi gândit la acest truc? Metoda este genială, vei face asta mereu. La prima vedere, ideea pare uimitoare, dar te poate ajuta să scapi de o situație neplăcută.

Bacteriile și germenii contribuie la mirosul urât din baie. De asemenea, conductele și canalele de scurgere înfundate emană o duhoare greu de suportat. Dacă toaleta nu este curățată periodic, riști ca murdăria și praful să se instaleze imediat.

Este trucul anului!

Din nefericire, mirosurile neplăcute din baie nu dispar rapid. Pentru a le estompa, apelăm la odorizantele industriale, deși conțin substanțe chimice. Mulți români nu știu, însă, că un simplu chibrit poate îndeplini același rol în câteva secunde.

Împotriva mirosului persistent din toaletă trebuie doar să aprinzi un chibrit și să-l arunci în WC. Fumul va emana sulf, mascând toate aromele urâte.

După ce ai utilizat baia, aprinderea unui băț de chibrit va neutraliza mirosurile puternice. Trucul poate fi util, dacă nu ai o fereastră sau un sistem de ventilație. Dioxidul de sulf emanat este mai pregnant decât metilul mercaptan (Methanethiol) pe care îl producem după ce folosim WC-ul.

Ce alte modalități parfumate mai sunt

Mirosurile neplăcute din toaletă sunt jenante, mai ales dacă locuiesc mai multe persoane în aceeași casă. Pentru a avea un aer mereu proaspăt în baie, iată cum să procedezi.

Bicarbonat de sodiu

Pe lângă îndepărtarea mirosurilor urâte, un pahar de bicarbonat de sodiu va combate petele de calcar și apa dură, datorită puterii sale abrazive. Trebuie doar să pui în baie un castron umplut cu bicarbonat de sodiu sau toarnă pulberea albă în vasul de toaletă.

Lămâie

Citricele sunt eficiente pentru curățarea casei și utile împotriva mirosurilor neplăcute din toaletă. Pune câteva felii de lămâie pe o farfurie, apoi pe un raft din baie. Pentru un efect de durată, ia în considerare înlocuirea feliilor de lămâie o dată pe săptămână.

Uleiuri esențiale

Una dintre principalele cauze ale aerului închis din baie este ventilația deficitară. Poți preveni acest lucru cu uleiuri esențiale, care au proprietăți dezodorizante. Deși parfumul lor nu este la fel de puternic ca cel din comerț, nu este deloc dăunător sănătății.