A aruncat bicarbonat de sodiu în grădină și a descoperit un truc genial. E secretul primăverii

de: Bișinicu Andreea
19 04. 2023

Bicarbonatul de sodiu este, fără îndoială, ingredientul minune al oricărei gospodării. Poate fi utilizat pentru tot felul de trucuri, atât pentru curățenie, cât și pentru grădinărit. Ce se întâmplă dacă torni bicarbonat în grădină. Efectele se vor vedea într-un timp scurt.

Florile cresc frumoase și sănătoase cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are foarte multe întrebuințări, precum ne-au demonstrat-o gospodinele, de-a lungul timpului. Poate fi utilizat în procesul de curățare a diferitelor suprafețe, în industria cosmetică, precum și în prepararea unor preparate culinare.

Poate nu te-ai fi gândit la acest lucru, dar bicarbonatul de sodiu poate fi folosit cu succes și în grădinărit, dacă dorești ca plantele tale să crească frumoase și sănătoase.

De exemplu, dacă plantezi hortensii, begonii sau mușcate, poți turna o cantitate mică de bicarbonat în solul lor, iar rezultatele vor fi vizibile, într-un timp destul de scurt.

Un alt truc genial presupune să stropești pământul în care cresc roșiile cu bicarbonat de sodiu, astfel încât tomatele să crească mult mai dulci și aromate, deoarece praful va reduce din activitatea solului.

Bicarbonatul de sodiu favorizează înflorirea plantelor și încetinește creșterea buruienilor în grădină. În acest fel, florile vor crește mai puternice și vor fi mult mai numeroase.

Și, pentru că tot vorbim despre flori, poți presăra bicarbonat de sodiu și în vaza în care ții florile proaspăt tăiate, deoarece acest truc le va prelungi durata de viață.

Citește și A presărat bicarbonat de sodiu și zaț de cafea în butoiul cu varză murată. Trucul genial al primăverii

Trucuri pentru prelungirea vieții florilor din vază

Folosește un vârf de cuțit de bicarbonat dacă vaza este mică, o linguriță într-o vază medie și o lingură de bicarbonat într-o vază de capacitate mare. Dacă vei face acest lucru, florile tale vor mai trăi pentru încă o săptămână.

Pe de altă parte, specialiștii îți recomandă să ții cont de anumite sfaturi. Iată ce te sfătuiesc experții în grădinărit:

  • Să nu pulverizezi soluția cu bicarbonat de sodiu pe tulpină sau bobocii plantelor.
  • Trebuie să respecți dozajul recomandat, din moment ce o cantitate mare de bicarbonat de sodiu poate arde frunzele plantelor.
  • Nu uita să torni numai o linguriță de bicarbonat de sodiu la un litru de apă.

Citește și Amestecul puternic prin care albești hainele la mașina de spălat. Ce să pui alături de detergent