A amestecat oţet cu apă şi a udat plantele din grădină. Totul s-a schimbat în câteva zile, doar aşa vei proceda de acum

de: Sabina Anastasia
23 09. 2023

O gospodină a amestecat oțet de mereu cu apă și a udat plantele din grădină. În doar câteva zile, totul s-a schimbat. Plantele au început să producă mai multe flori și să se dezvolte foarte frumos. Află în rândurile de mai jos care sunt secretele ce se ascund în spatele soluției. Cum trebuie să procedezi.

Cum să folosești oțetul în grădină

Utilizările oțetului de mere nu îți sunt, fără îndoială, străine. Majoritatea româncelor folosesc acest produs în bucătărie, la sarcinile culinare. Puține știu însă că, alături de apă, ingredientul poate să facă minuni în grădină. A experimentat acest lucru chiar o gospodină.

A amestecat oțet de mere cu apă și a udat plantele din grădină. În doar câteva zile a fost martoră a beneficiilor promise de unele voci. Este unul dintre cele mai eficient trucuri pentru o creștere frumoasă a florilor din grădină și pentru stimularea procesului de înflorire.

Oțetul este un produs excelent când vine vorba despre a ține la distanță dăunătorii și bolile plantelor. Aciditatea acestuia acționează ca un repelent natural. Poți să scapi cu ajutorul lui de insectele dăunătoare, precum afidele, muștele, acariernii, dar și de ciupercile ce cresc la nivelul frunzelor.

Amestecă o parte de oțet de mere cu trei părți de apă și pulverizează soluția obținută pe plantele afectate de dăunători și boli. Repetă această procedură la fiecare două săptămâni pentru a ține toți dăunătorii sub control și pentru a salva plantele din grădină de afecțiuni.

Trucuri cu oțet și apă pentru flori

Oțetul are și substanțe nutritive, cum ar fi potasiul și fosforul, ambele foarte benefice pentru o creștere sănătoasă a plantelor din grădină. Ca să beneficiezi de proprietățile de îngrășământ ale produsului trebuie să îl folosești cu moderație. Vei observa că plantele vor înflori mai repede și mai mult.

Așa s-a întâmplat și în cazul gospodinei despre care am amintit la începutul articolului. A pus o lingură de oțet într-un litru de apă și, o dată pe lună, a udat plantele cu acest amestec. Ține cont de faptul că utilizarea excesivă a acestei soluții poate să crească nivelul de aciditate al solului.

În altă ordine de idei, pH-ul solului joacă un rol crucial în asimilarea nutrienților de către plante. Oțetul, fiind ușor acid, poate să ajute pământul să se ajusteze din acest punct de vedere, dacă este necesar. Dacă știi că ai plante în grădină care preferă un sol ușor acid, poți folosi cu încredere oțetul amestecat cu apă.