A amestecat bicarbonat de sodiu cu miere și a descoperit un truc genial. L-ai încercat și tu?

A amestecat bicarbonat de sodiu cu miere și a descoperit un truc genial. L-ai încercat și tu?
De ce sa amesteci bicarbonat de sodiu cu miere

A amestecat bicarbonat de sodiu cu miere și a descoperit un truc genial. Tu l-ai încercat? Acesta este un truc care poate fi de folos în multe situații. De altfel, atât bicarbonatul de sodiu, cât și mierea sunt două ingrediente extrem de utile și benefice. Amestecate însă, ingredientele acționează într-un mod mult mai eficient.

A amestecat bicarbonat de sodiu cu miere și a descoperit un truc genial

Cine a amestecat bicarbonat de sodiu cu miere a descoperit, cu siguranță, un truc genial. Acest amestec funcționează ca un exfoliant natural, astfel că te poate ajuta în multe situații. Spre exemplu, sunt multe femei care se confruntă cu buze crăpate sau arse, iar acest exfoliant le poate veni în ajutor.

Prin exfolierea buzelor se elimină celulele moarte și urmele de machiaj, iar buzele crăpate se vor vindeca. Trucul se realizează foarte ușor, iar tot ce trebuie să faci este să adaugi o linguriță de miere, una de bicarbonat de sodiu și mai multe picături de ulei de măsline. Exfoliantul acesta se lasă să acționeze un interval de zece minute. Apoi, se spală buzele cu apă călduță și se aplică puțin ulei de măsline.

Un alt beneficiu al exfolierii este și acela că previne apariția liniilor adânci și vizibile. Deshidratarea poate fi cauza buzelor crăpate. Pentru o bună hidratare este important să bei multă apă. Un aliat mai poate fi și balsamul de buze, ca să îți mențină buzele hidratate și sănătoase.

Alte întrebuințări ale bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul de sodiu mai poate avea și alte întrebuințări, mai ales acum în plin sezon estival. Acest ingredient poate ameliora mâncărimea pielii și arsurile solare.

De aceea, o baie în care să adaugi acest ingredient se recomandă pentru a calma mâncărimea pielii. Astfel de băi sunt un remediu frecvent și pentru mâncărimea cauzată de mușcăturile de insecte și înțepăturile de albine. Bicarbonatul de sodiu poate ajuta și în caz de mâncărimi din cauza arsurilor solare.

Bicarbonatul de sodiu mai este util și în alte situații. El poate fi folosit și pe post de odorizant, deoarece el interacționează cu particule de miros și le neutralizează, mai curând decât să le mascheze. Pentru a crea un odorizant cu bicarbonat de sodiu, ai nevoie de:

  • un borcan mic
  • 1/3 cană bicarbonat de sodiu
  • 10-15 picături de uleiuri esențiale preferate
  • o bucată de pânză sau hârtie sfoară sau panglică

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și pe post de ingredient de curățare.