A amestecat bicarbonat de sodiu cu alte două ingrediente şi a curăţat tigăile. Au ieşit ca noi în doar câteva minute

de: Corina Oprea
15 09. 2023

Îndepărtarea petelor de arsură de pe tigăi poate fi o sarcină dificilă, dar există un truc extrem de interesant, care rezolvă această problemă. Ai nevoie de bicarbonat de sodiu și încă două ingrediente și de puțină îndemânare și răbdare. Află cel mai bun truc al momentului.

Curăță tigăile cu doar trei ingrediente

Dacă nu știi cu ce să mai cureți tigăile de arsură, află că există un truc extrem de util, care chiar dă rezultate. Este ieftin, la îndemâna oricui și chiar dă rezultate rapid și sigur.

Ai nevoie de doar trei ingrediente, iar unul dintre ele este extrem de folosit și celebru:

  • 1/2 cană bicarbonat de sodiu
  • 1 Lămâie
  • Detergent de vase

Țineți cont de următorii pași, iar vasele vor arăta la final ca noi:

  • Puneți o cantitate genroasă de bicarbonat de sodiu pe zona afectată de arsură
  • Tăiați lămâia în două
  • Aplicați direct puțin suc de lămâie peste bicarbonatul de sodiu
  • Masați delicat petele, folosind lămâia și bicarbonatul de sodiu
  • Adăugați puțin detergent pentru vase și reluați procedura.
  • După câteva minute, clătiți bine cu apă caldă.

Cum să scapi de arsura de pe tigăi

Încălziți puțin oțet alb în tigaia afectată și lăsați-l să acționeze timp de 5-10 minute. Apoi, folosiți o perie sau o burete pentru a freca petele. Clătiți și uscați bine tigaia.

Citește și: Pune bicarbonat de sodiu la colțurile camerei și scapi de o mare problemă. Trucul care pe care trebuie să-l știe toată lumea

Amestecați bicarbonat de sodiu cu apă pentru a crea o pastă și aplicați-o pe zona afectată. Lăsați să acționeze timp de 15-20 de minute și apoi frecați cu o perie sau un burete. Clătiți bine și uscați tigaia.

Presărați sare pe zona arsă și adăugați o cantitate mică de oțet. Lăsați să acționeze timp de câteva minute, apoi frecați cu o perie sau un burete. Clătiți și uscați tigaia.

Puneți un strat subțire de ulei de gătit pe petele de arsură și adăugați sare. Folosiți o cârpă sau un burete pentru a freca zona. Acest truc este mai potrivit pentru tigăile cu teflon sau antiaderente.

La ce mai ajută bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru curățarea diverselor suprafețe din casă, inclusiv chiuvete, plite, cuptoare sau frigidere. Este eficient pentru îndepărtarea petelor, a mirosurilor neplăcute și a depunerilor de murdărie.

Te-ar putea interesa și: Uită de bicarbonatul de sodiu! Ce să pulverizezi peste perne şi saltea pentru a scăpa de acarieni

Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat ca pastă de dinți naturală pentru albirea dinților și pentru a menține o respirație proaspătă. Cu toate acestea, trebuie folosit cu precauție, deoarece poate fi abraziv pentru smalțul dinților.

Adăugarea unei cantități mici de bicarbonat de sodiu în mașina de spălat poate ajuta la eliminarea mirosurilor neplăcute din haine, dar și a petelor.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a calma mâncărimea și iritația pielii cauzate de mușcăturile de insecte sau de arsuri minore.