03 iun. 2024 | 10:08

Cele două secrete pentru o mămăligă cremoasă și gustoasă. Nu vei mai da niciodată gres, va ieși perfectă mereu

Sfaturi Culinare
Cele două secrete pentru o mămăligă cremoasă și gustoasă. Nu vei mai da niciodată gres, va ieși perfectă mereu
Mămăliga era folosită încă din secolul al VI-lea î.Hr.

Mămăliga, fără îndoială, este cel mai rapid preparat pe care îl fac toate gospodinele. Dar, ca orice preparat, și acesta are cel puțin două secrete pentru a ieși o mămăligă cremoasă și gustoasă.

Mămăliga, cel mai ușor și rapid preparat

Una dintre cele mai gustoase, mai versatile și mai ușor de preparat garnituri este mămăliga. Este folosită la o gamă variată de alte preparate, dar cel mai des este folosită alături de o smântână bună și o brânză la fel de bună.

După cum bine se știe, mămăliga este făcută din mălai, și nu necesită foarte mult timp pentru preparare, dar este important cum o faci, existând totuși riscul de a deveni tare sau cu cocolooașe dacă nu o amesteci bine.

Cele doua secrete pentru o mamaliga cremoasa si gustoasa. Nu vei mai da niciodata gres, va iesi perfecta mereu

În afară de metoda clasică, mai există cel puțin două secrete pentru a ieși o mămăligă cremoasă și gustoasă, iar despre asta vom vorbi în cele ce urmează.

Două secrete pentru o mămăligă cremoasă și gustoasă

Deși este simplu de făcut, unele gospodine folosesc câteva igrediente pentru a face acest preparat cremos și delicios. Iar pentru această rețetă de mămăligă cremoasă și gustoasă, unele gospodine folosesc unt sau chiar cremă de brânză. Pentru a o prepara, mai întâi se mestecă mămăliga în apă clocotită cu sare.

Apoi, se reduce focul, adăugând puțin unt și se fierbe timp de aproximativ 25 de minute. Când mămăliga este bine gătită, moale și fragedă, se adaugă puțină brânză cremă pentru a o servi.

Mămăliga cremoasă, îmbogățită cu puțin unt și brânză, este una dintre mâncărurile simplu de făcut și preferate de multe gopsodine. Acest amestec de făină de porumb măcinată mediu și fin creează cea mai bună textură. Dacă vă place, o puteți servi și alături de creveți, ragu de ciuperci sau alături de un pui prăjit și un mujdei de usturoi bine făcut.

Mămăliga era făcută din făină de mei, secară și orz

Pentru cei care nu știu istoria acestui preparat, mămăliga era folosită încă din secolul al VI-lea î.Hr., iar primele versiuni ale acestui preparat erau făcute pe continentul european din făină de mei, secară și orz.

Cele doua secrete pentru o mamaliga cremoasa si gustoasa. Nu vei mai da niciodata gres, va iesi perfecta mereu

În secolul al XVII-lea, porumbul, un ingredient din Lumea Nouă, a fost introdus în Europa. Abia atunci mămăliga a devenit mâncarea pe bază de porumb pe care o cunoaștem și o iubim astăzi.

Așa cum scriam, cu altă ocazie, pe teritoriul României de astăzi, vechii daci aveau și ei o versiune a acestui preparat la care dacii foloseau o altă plantămeiul, iar istoria acestei plante datează din perioada anilor 3.500 și 2.000 î.Hr.