27 feb. 2024 | 16:22

Secretul celor mai gustoși cartofi prăjiți la friteuză. Ce trebuie să faci pentru savoare în plus

Sfaturi Culinare
Secretul celor mai gustoși cartofi prăjiți la friteuză. Ce trebuie să faci pentru savoare în plus
Cartofii prăjiți sunt unul dintre cele mai iubite alimente din lume

Cartofii prăjiți sunt unul dintre cele mai iubite alimente din lume și pe bună dreptate, sunt delicioși! Dacă vrei să faci cei mai buni cartofi prăjiți, atunci nu mai căuta în altă parte. Citește mai departe și află secretul celor mai gustoși cartofi prăjiți la friteuză, dar și ce trebuie să faci pentru savoare în plus.

Află secretul celor mai gustoși cartofi prăjiți la friteuză

Dacă îți plac cartofii prăjiți și dorești să îi faci extrem de buni folosind friteuza, avem aceste sfaturi care te vor ajuta să faci cartofii prăjiți chiar mai delicioși ca niciodată. Fie că-ți  plac crocanți sau clasici, avem câte ceva pentru toată lumea.

Vezi și: De ce trebuie să ţii cartofii în apă rece 30 de minute înainte de a-i prăji. Doar bucătării de top folosesc acest truc

Știm cu toții că utilizarea unei friteuze cu aer comprimat este una dintre cele mai rapide și mai simple modalități de a găti mâncarea preferată. Dar nu doar viteza este importantă atunci când vine vorba de cartofi prăjiți, ci și cum îi preparăm.Secretul celor mai gustoși cartofi prăjiți la friteuză. Ce trebuie să faci pentru savoare în plus

Citește mai departe pentru a descoperi secretul celor mai gustoși cartofi prăjiți la friteuză pentru a scoate cele mai bune arome.

Ce trebuie să faci pentru savoare în plus

Nu se poate nega faptul că atunci când vorbim de cartofii prăjiți, fie că sunt bucăți, fie că sunt tăiați subbțiri,  funcționează excelent în friteuza cu aer. Cu toate acestea, nu există niciun motiv pentru care să nu poți îmbunătăți un clasic.

Vezi și: De ce este bine să ștergi cartofii cu un prosop de hârtie înainte de a-i prăji. Secretul bucătarilor din marile restaurante

Specialiștii spun că există zeci de moduri de a mări aroma garniturii preferate. Iată în cele e urmează ce trebuie să faci pentru savoare în plus:

Usucă bine cartofii

După ce tai cartofii, asigură-te că îi tamponezi cu niște hârtie de bucătărie uscată sau prosoape de hârtie, pentru a-i usca cât mai mult posibil. Acest lucru ajută la eliminarea umidității, deschizând calea pentru cartofi extra crocanți cu acel interior pufos și auriu.

Secretul celor mai gustoși cartofi prăjiți la friteuză. Ce trebuie să faci pentru savoare în plus

Atenție la supra-umplerea sertarului friteuzei

Există un motiv pentru care oamenii spun „nu găti când ți-e foame”. Umplerea excesivă a sertarului friteuzei cu aer poate fi tentantă atunci când ești flămând, dar poate împiedica circulația corectă a aerului. Dacă gătești o porție mare, gătirea chipsurilor în loturi este o modalitate ușoară de a evita supraaglomerarea. Acsta este secretul celor mai gustoși cartofi prăjiți.

Vezi și: Când trebuie să pui sare peste cartofii prăjiți. Toate gospodinele fac această greșeală

Ai grijă cum așezi cartofii în sertarului friteuzei 

Dacă gătești o porție mare pentru mai mulți prieteni și familie. Încearcă să îi așezi în formă de încrucișare sau de grilaj, deoarece acest lucru permite aerului fierbinte să circule complet în jurul cartofilor prăjiți pentru un exterior delicios de crocant. Continuă să așezi cartofii tăiați unii peste alții în acest format pentru a-i face cât mai crocanți.

Secretul celor mai gustoși cartofi prăjiți la friteuză. Ce trebuie să faci pentru savoare în plus

Concluzie

Așadar, după cum vezi, există multe moduri extraordinare de a face cartofii prăjiți și mai buni. Cu aceste sfaturi în minte, te poți bucura de cartofi prăjiți delicioși care îi vor face pe toți să se întoarcă pentru mai mult. Acum știi care este secretul celor mai gustoși cartofi prăjiți la friteuză. Tot ce trebuie să faci este să te apuci de treabă.

Poftă bună!