În cursul zilei de ieri știrea morții uneia dintre cele mai importante voci feminine a rock-ul internațional a luat prin surprindere pe toată lumea. Tina Turner, în toată cariera sa, a reușit să se reinventeze de fiecare dată. Mulți artiști ai zilelor noastre au avut-o ca model de artist complet, printre ei și celebrul Ștefan Bănică jr. În momentul anunțului se afla la Londra, iar vestea, coincidență sau nu, avea să o afle într-una din pauzele unuia din cele mai longevive spectacole jucate la Aldwych Theatre din capitala britanică.
Coincidență sau nu, celebrul artist român Ștefan Bănică jr. se afla la Londra, la celebrul Aldwych Theatre, unde ieri se juca musical-ul „Tina – The Tina Turner Musical”. Vestea morții marei artiste avea să fie dată în pauza dintre acte a spectacolului, iar cei aflați în sală, printre care și Ștefan Bănică Jr., au amuțit.
Vezi și: Durerea trăită de Tina Turner până în momentul în care a murit. Cum și-a pierdut cei doi fii
De altfel, exact în acel moment, artistul român publica pe contul său de Instagram o imagine din sala celebrului teatru însoțită de un text emoționant:
„Sunt în pauza spectacolului TINA la Londra și aflu că Tina Turner s-a stins din viață acum o oră ! Uriaș artist !!! The Queen of rock’n’ roll ! Dumnezeu s-o odihnească”, a scris Ștefan Bănică jr. pe contul său oficial de Instagram.
La fel ca mulți artiști, inclusiv Ștefan Bănică jr. avea să fie, într-un fel sau altul, influențat de muzica celebrei Tina Turner, iar viața artistei a devenit, în aceeași măsură, un exemplu de tenacitate, de profesionalism, și nu în cele din urmă, de un artist care a reușit să se reinventeze de fiecare dată.
View this post on Instagram
Tina Turner, cântăreața a cărei prezență explozivă pe scenă a electrizat fanii din întreaga lume, a lăsat o amprentă de neșters asupra rockului secolului XX cu cinci decenii de hituri, mai întâi alături de soțul său, Ike Turner, dar mai ales ca solistă de mare succes.
Câștigătoarea a opt premii Grammy a luminat scena începând cu anii 1960, și a câștigat o nouă generație de fani într-o revenire uimitoare după ce a scăpat de căsnicia sa violentă, ceea ce a făcut din ea supraviețuitoarea supremă a muzicii populare.
Abandonată de părinți, Tina Turner a ieșit din câmpurile de bumbac din Tennessee pentru a deveni „Regina Rock and Roll-ului” care, conform tradiției muzicale, l-a învățat pe Mick Jagger cum să danseze. Solistul Rolling Stones a condus miercuri avalanșa de omagii, după moartea superstarului la vârsta de 83 de ani.
Cântăreața a murit în Elveția, unde și-a trăit ultimii ani alături de soțul Erwin Bach, un fost director de casă de discuri care i-a fost partener romantic timp de trei decenii înainte de a se căsători în 2013. Cu mult înainte de a se transforma într-un fenomen global, începutul carierei, inițial ca sirenă soul și R&B, a fost un roller coaster pentru cântăreață, care a recunoscut că a încercat să se sinucidă în momentul în care Ike a abuzat-o fizic și emoțional.
Tina a fugit de Ike în 1976, traversând în fugă o autostradă pentru a scăpa în timpul unui turneu de concerte. Divorțul ei a fost finalizat în 1978, iar ea a rămas doar cu numele ei de scenă. Dar visul de vedetă rock o rodea în continuare.
„Cum să umplu stadioane? Mi-am dorit asta. Am vrut să fac ceea ce făcea Jagger și toți ceilalți băieți de la acea vreme.”, se întreba la un moment dat artista, iar aceste vise s-au împlinit, și încă ceva, când a lansatcu albumul ei din 1984 „Private Dancer”, al cărui single „What’s Love Got to Do With It”, a devenit câștigător al unui premiu Grammy, a propulsat-o la statutul superstar la vârsta de 44 de ani.
În afară de cariera muzicală, Tina Turner a avut cel puțin trei cărți biografice, un film despre viața ei și cel puțin două spectacole muzicale având-o ca erou principal. Printre acestea și spectacolul jucat pe celebrele scene de pe Broadway, dar și pe scena teatrului din Londra, Aldwych Theatre.
Vezi și: Viața tristă a unei stele de cinema: s-a căsătorit de 5 ori și a murit de supradoză de droguri
Ceea ce este și mai important, este că artista a fost implicată în crearea spectacolului, făcând echipă cu regizoarea Phyllida Lloyd pentru a găsi cea mai bună modalitate de a-și prezenta povestea, iar spectatorii, pe tot parcursul spectacolului aud zeci dintre cele mai mari hituri ale ei și clasicele Motown, precum „What’s Love Got to Do With It”, „Proud Mary”. „River Deep Mountain High” și „Better Be Good To Me”.