Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că vremea se schimbă radical de Crăciun. Totul, ca urmare a activității ciclonice din Atlanticul de Nord și Scandinavia. Circulația atmosferică va transporta un aer mai cald, de origine oceanică, spre est. Află în rândurile de mai jos ce temperaturi se anunță de sărbători.
Meteo de Crăciun. În ultimele săptămâni, la nivel european au fost raportate circulații atmosferice foarte intense. În mod deosebit, în regiunile de vest. Fenomenul a condus la o răcire bruscă a vremii în multe regiuni. În Londra și Scoția a nins intens. Temperaturile au scăzut chiar sub pragul gerului în mai multe state din Europa.
Pe măsură ce ne apropiem de sărbătorile de iarnă, vremea se va încălzi. Totul, ca urmare a unei revigorări a activității ciclonice din Atlanticul de Nord și Scandinavia. Circulația atmosferică va fi mai intensă în zona de vest. Teritoriile din estul Europei se vor confrunta cu un aer mai cald, de origine oceanică.
Astfel, meteorologii de la ANM anunță o creștere a temperaturilor în următoarea perioadă. În anul 2022, de sărbători, vremea se va încălzi. Nu va ninge nici în Ajun, nici în prima zi de Crăciun. Există, bineînțeles, posibilitatea ca vremea să se schimbe, activitatea ciclonică fiind caracterizată de dinamism.
Vremea de Crăciun. Astfel, în Ajunul Crăciunului, temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 8 grade Celsius în majoritatea regiunilor din țară. În sudul României, s-ar putea raporta temperaturi și de 15 grade Celsius, spun meteorologii. În zonele de multe, chiar la altitudini mari, se vor înregistra valori pozitive.
Ce știm sigur este că, în anul curent, în prima zi de Crăciun, nu va ninge. În prezent, în zonele montane este puțină zăpadă. Totuși, spre finalul lunii decembrie, mai exact în perioada 26-27 decembrie, se poate ca vremea să sufere unele modificări.
În regiunile înalte de relief, va avea loc o scădere a temperaturilor. Astfel, la munte va fi posibil ca precipitațiile să ia forma ninsorilor. Potrivit meteoradar.ro, înainte de noaptea de trecere dintre ani, se va produce o răcire intensă a vremii.
Gradul de incertitudine privind fenomenele meteo din perioada sărbătorilor de iarnă se menține ridicat. Există posibilitatea ca, din cauza fluctuațiilor ciclonice, temperaturile să scadă sau, deopotrivă, să crească brusc.
În general, iarna 2022-2023 va fi una uscată, potrivit meteorologilor de la ANM. Precipitațiile vor fi scăzute, în comparație cu cele raportate în anii anteriori. Specialiștii spun că acest fenomen va fi întâlnit în majoritatea țărilor europene.