Metoda îmbrăţişării, noul mod în care românii rămân fără bani în buzunar. Hoții de buzunare au o nouă metodă de furt, astfel că Poliția Română face un avertisment către populație să fie atentă pentru a nu pica în capcana lor.
Poliția Română a făcut un avertisment pe propria pagină socială de Facebook despre hoții de buzunare care acționează cu o nouă metodă prin care lasă oamenii fără bani. Hoții fură portofelele oamenilor printr-o simplă strângere în brațe, așa cum doar în filme se poate vedea.
Totul s-a aflat atunci când o persoană a rămas fără o sumă mare de bani după ce a fost îmbrățișat de o femeie. Întâmplarea a avut loc în Târgul Mureș, iar victima a rămas fără portofelul în care se afla suma de 5.500 de lei. Femeia a fost reținută de polițiști pentru 24 de ore, aceștia reușind să recupereze și jumătate din sumă.
„Îmbrățișat de toții banii. Foarte greu de crezut ca cineva să vă îmbrățișeze, pe stradă, fără niciun motiv. Până și dacă aceasta transmite o stare de bine, tot este un motiv. Dacă era doar atât, tare bine mai era! Dar nu a fost așa…
O doamnă a îmbrățișat un domn, posesor de portofel cu 5.500 de lei în el. Din păcate pentru el, a rămas cu buzunarul gol.
Colegii noștri din Târgu Mureș au găsit-o pe doamna cu pricina și 50% din banii însușiți pe nedrept. Sperăm că a îmbrățișat ideea reținerii pentru 24 de ore”, a scris Poliția Română pe Facebook.
Cei care încalcă legea găsesc mereu noi metode de furt, înșelat..etc. La fel s-a întâmplat și în cazul a doi bucureșteni care au reușit să creeze un prejudiciu de 77.000 de euro după ce au comandat haine online după care solicitau retur, iar în schimbul celor comandate trimiteau haine vechi.
Au reușit să facă asta de nu mai puțin de 324 de ori, creând astfel un prejudiciu de 385.000 de lei. Poliția a intrat pe fir și le-a stricat celor doi metoda de înșelăciune.
„Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada aprilie – august, două persoane ar fi efectuat comenzi online de articole vestimentare, de pe site-ul unei societăţi comerciale, ar fi achitat produsele, iar după primirea acestora, în baza cererii de retur, ar fi restituit în locul bunurilor comandate articole vestimentare uzate, primind totodată contravaloarea acestora, achitată iniţial”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).