Specialiștii atrag atenția în privința unui amănunt care cu siguranță i-a făcut pe unii oameni să își pună câteva semne de întrebare. Poate n-ai fi crezut că este atât de important, dar un asemenea detaliu îți poate salva viața în unele cazuri. Experții trag un semnal de alarmă și dezvăluie ce înseamnă, de fapt, dacă dai peste un semn de culoare mov pe un drum. Acesta poate să se afle și pe un copac, pe o șosea/cărare sau pe un gard.
Unii oameni poate au fost atenți în jurul lor și au văzut un semn mov în drumul lor. Specialiștii atrag atenția cu privire la acesta care poate fi pe un gard, pe o cărare sau pe un copac.
Poate pare greu de crezut, dar acest detaliu reprezintă un avertisment cât se poate de serios de care toată lumea trebuie să țină cont.
Poți scăpa dintr-o situație grea dacă știi care este semnificația lui. Este vorba despre ceva ce îți poate pune viața în pericol. Unele lucruri par lipsite de importanță, dar tocmai câteva din ele pot face diferența în situații pe care nici nu ți le imaginezi.
Experții susțin că atunci când vezi un astfel de semn mov cel mai bine este să îți schimbi total planurile și să te întorci din drum, părăsind total zona.
Acest lucru înseamnă că te afli pe o proprietate privată unde accesul trecătorilor este interzis. Au existat de-a lungul timpului câțiva astfel de proprietari care s-au simțit amenințați de turiști și au reacționat total nepotrivit.
Desigur că în unele zone sunt anumite indicatoare care arată asta, dar de cele mai multe ori ele sunt furate, stricate sau căzute în apropiere.
Astfel, dacă ești în drumeție sau ai pierdut drumul și dai de un astfel de semn este bine să faci cale întoarsă ca să nu dai față-n față cu vreun proprietar supărat care nu dorește să fie deranjat.
Nu puține au fost cazurile de-a lungul timpului în care cei care au pătruns într-un spațiu izolat au fost amenințați sau agresați fizic. Când te mai afli pe un teren necunoscut și dai de un semn mov, evită o situație neplăcută și pleacă din zonă.
(1) Proprietatea privată este dreptul titularului de a poseda, folosi şi dispune de un bun în mod exclusiv, absolut şi perpetuu, în limitele stabilite de lege.
Jurisprudenţă, Reviste (11), Doctrină (2)
(2) În condiţiile legii, dreptul de proprietate privată este susceptibil de modalităţi şi dezmembrăminte, după caz.
Jurisprudenţă, Reviste (4), Doctrină (1)
(1) Dreptul de proprietate poate fi exercitat în limitele materiale ale obiectului său. Acestea sunt limitele corporale ale bunului care formează obiectul dreptului de proprietate, cu îngrădirile stabilite prin lege.
Reviste (4), Doctrină (2)
(2) Prin lege poate fi limitată exercitarea atributelor dreptului de proprietate.
(3) Exercitarea dreptului de proprietate poate fi limitată şi prin voinţa proprietarului, cu excepţiile prevăzute de lege. (Sursa: lege5.ro)