A fost făcută publică autopsia lui John McAfee. Soția sa a cerut un al doilea examen medico-legal pentru a afla ce s-a întâmplat cu el, de fapt. Zvonurile în privința decesului său au fost nenumărate. Care este adevărul din spatele morții creatorului american al celebrului antivirus care îi poartă numele?
Rezultatele oficiale ale autopsiei lui John McAfee arată că acesta s-a sinucis într-o celulă a unei închisori din Spania. Bărbatul aștepta în spatele gratiilor pentru a fi extrădat în Statele Unite ale Americii, relata în cursul zilei de luni ziarul El Paris.
Omul de afaceri în vârstă de 85 de ani a fost găsit fără suflare în celula sa în cursul zilei de miercuri. Bărbatul s-a spânzurat, iar cei care i-au găsit trupul au fost gardienii închisorii, a declarat săptămâna trecută avocatul său, Javiel Villalba. Cel din urmă a mai subliniat că soția lui McAfee a solicitat o a doua autopsie, independentă.
Context: John McAfee a devenit cunoscut după ce a creat antivirusul care îi poartă numele cu ajutorul căruia a făcut o avere în anii 1980. Bărbatul a devenit un guru al criptomonedelor de pe urma cărora pretindea că avea câștiguri de 2.000 de dolari pe zi și era urmărit pe Twitter de aproximativ un milion de persoane.
El a fost arestat în luna octomrbie a lui 2020 pe aeroportul din Barcelona înainte de a urca într-un avion cu destinația Istanbul, la o zi după publicarea de către un procuror american a unui rechizitoriu care îl viza în special pentru că nu a raportat câștigul din promovarea criptomonedelor.
Ulterior, acesta a fost plasat în arest preventiv. McAfee a ascuns și bunuri, mai cu seamă proprietăți imobiliare, un iaht și o mașină pe care le-a pus pe numele altor persoane, conform justiției americane.
Autoritățile din Statele Unite ale Americii au emis un mandat de arestare prin Interpol și au solicitat extrădarea lui. Conform legii, el putea fi condamnat la o pedeapsă de până la treizeci de ani de închisoare în urma faptelor sale.
„Mereu a visat că va construi un internet alternativ care nu ar avea niciuna dintre problemele şi defectele pe care le prezintă actualul internet”, spune unul dintre prietenii lui McAfee, Kim Dotcom. Bărbatul din urmă este acuzat la rândul lui de organizarea uneia din cele mai mari încălcări de drepturi de autor din istorie.
„Puterea totală corupe. Aveţi grijă la puterile pe care le oferiţi unei democraţii”, reiese din ultimul mesaj pe Twitter al lui McAfee.