Românii care nu au apă caldă au parte de o veste uriașă. Comisia Europeană vine cu un anunț care îi avantajează pe aceștia. Cu ce detalii vine instituția? Iată care este vestea bună!
Comisia Europeană aduce vești bune pentru cei care nu se bucură de apă caldă. Sursa citată a anunțat în cursul zilei de joi că a aprobat o investiție de 216 milioane de euro din Fondul de coeziune pentru modernizarea sistemului de termoficare din Capitală.
Bucureștenii sunt cei care cunosc cel mai bine această problemă, întâmpinând des situația asta. În funcție de zona din București unde locuiesc, mulți subliniază același lucru – „porția” de apă caldă de chiar și o oră pe zi sau o dată la câteva zile. Majoritatea susțin că este inadmisibil ca în 2021 să se mai întâmple așa ceva, mai cu seamă că vorbim despre Capitala României.
„Sistemul de transport al energiei termice din București este unul dintre cele mai mari din lume, furnizând căldură și apă caldă unui număr de peste 1,2 milioane de persoane. 211,94 km de conducte, echivalentul a 105,97 km de sistem de transport, vor fi înlocuiți pentru a remedia problema actuală a pierderii a aproximativ 28 % din căldură între sursă și consumator, arată un comunicat al comisiei”, se arată în comunicatul transmis de Comisia Europeană.
Conform Comisiei Europene, urmează să fie instalat un nou sistem de detectare a scurgerilor, proiect ce va asigura un sistem de transport al energiei termic durabil și accesibil ca preț. În acest mod este sporită eficiența energetică a rețelei pentru o mai bună calitate a vieții și a aerului datorită unei reduceri substanțiale a gazelor care urmează să fie arse.
„Această investiție a UE în modernizarea unei infrastructuri esențiale pentru capitala României este un bun exemplu de proiect care poate îndeplini simultan obiectivele de îmbunătățire a vieții de zi cu zi a cetățenilor, cât şi cele ale Pactului verde și în materie de schimbări climatice”, a declarat comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.
„Termoenergetica dă un număr de înregistrare și apoi ne spune că de vină sunt CET-urile închise. La punctul termic nu mai răspunde nimeni. Nu mai știm încotro. Toată luna mai am primit apă calda sporadic, dar acum deja e foarte foarte deranjant. Să încălzim apa și sa ne spălăm în lighean ca în vremea comunismului… În 2021,in capitala României…”
Un locuitor al Sectorului 4 (Sursa: digi24.ro)