Nachos sunt iubiți de toată lumea! Dacă ai crede că pe cei mai buni îi găsești în comerț sau comandați de la diverse restaurante cu specific, te înșeli! Cei mai delicioși sunt aceia făcuți în casă. Iată o rețetă simplă pentru aceste preparat!
Vremea filmelor văzute la cinema a apus serios în pandemie, iar lucrurile care înainte ni se păreau enervante precum statul al cozi interminabile sau zgomotul din timpul filmului sunt deja lucruri de care ne e dor.
Celelalte detalii urmează să-și facă prezența ușor, timp în care scoatem capul din scenariul care ne-a cuprins viețile în tot acest timp, dar pofta ta pentru nachos poate fi rezolvată simplu și rapid.
Acest preparat poate fi consumat și atunci când doar îți e poftă de ceva crocant, în familie există o întrunire lejeră sau doar ai chef de un film acasă cu prietenii, nu doar cu gândul la vremurile de altădată.
Deși ai crede că îți va fi imposibil să redai gustul celor cumpărați, vei vedea că în realitate cei făcuți de tine sunt chiar mai buni. Rețetele sunt stricte, dar tocmai dacă alegi să-i faci singur poți adăuga sau scoate ce ingredient dorești din garniturile cu care îi servești. Compoziția strict pentru bucățile crocante nu este deloc volatilă, aici nu ai cum să te joci cu cantitățile.
– 2 conserve de boabe de fasole
– 1 cana de salsa jalapeno (sos picant)
– 1 punga de branza rasa
– 1 punga de chipsuri tortilla
– 1 ardei verde gras, tocat
– 1 ceapa, tocata
– 1 punga de salata verde, taiata
– 1 conserva de masline negre, feliate
Pregatire: 15 minute
Gatire: 8 minute
Timp total de preparare: 23 minute
Primul pas este să încălzești cuptorul în prealabil. Peste grătarul existent așează o hârtie de copt înfășurată cu folie de aluminiu. Te poți folosi de lipii cumpărate din comerț pe care le tai în triunghiuri mici și le condimentezi după bunul plac sau poți să faci chiar tu un aluat cu o textură dură din mălai (secretul unor nachos ca la carte), făină, apă și sare pe care să îl presezi bine și să îl porționezi la fel ca în cazul menționat anterior.
Cantitățile sunt egale din fiecare ingredient. Poți să alegi să le prăjești sau să le faci la cuptor. Presară mai apoi sos salsa, boabele de fasole roșie, roșiile proaspete tăiate cubulețe. La final aruncă pătrunjelul tăiat neglijent și alături servește-le cu un sos de smântână.
Calorii: 882
Grasimi: 41.3 g
Carbohidrati: 99.5 g
Proteine: 31.2 g
Colesterol: 61 mg
Sodiu: 2279 mg