Ce a însemnat, de fapt, vizita Dianei Șoșoacă la spitalul „Marius Nasta”? Ce a făcut fosta senatoare a formațiunii AUR acolo? S-a lăsat cu o serie de evenimente controversate. Stilul agresiv al acesteia nu a reușit să-i înduplece, însă, pe paznicii instituției medicale.
Diana Șoșoacă a trezit din nou un val de controverse în urma vizitei sale la spitalul „Marius Nasta” din Capitală. În urma intervenției sale, aceasta a fost bruscată de personalul de pază din cadrul instituției medicale.
Totul s-a petrecut după ce fosta senatoare a formațiunii AUR a intrat în curtea spitalului și a început să amenințe cu represalii. Mai mult decât atât, aceasta a amenințat-o și pe Beatrice Mahler, directorul spitalului.
Desigur că în tot acest timp Șoșoacă nu a purtat mască, fiind una din persoanele din România care militează „anti-botniță”. „Ia mâna de pe mine! Îți dai seama că ce faci e abuz în serviciu? Dă-te la o parte! Domnul ministru cum a putut să treacă? Cum îți permiti să stai în fața mea?
Dă-te la o parte! Îți dau cuvântul meu de onoare că vei păți ceea ce trebuie să pățească un om care se opune unui demnitar. Ce ați ajuns voi, bodyguarzii? Să omorâți oameni pe străzi?”, le-a strigat Șoșoacă paznicilor.
Directorul spitalului a fost supus ulterior la un șir lung și tăios de întrebări. „Îmi cer scuze pentru comportamentul lor (al paznicilor, n.r.) și vor da notă explicativă”, a spus Mahler. Medicul a revenit și cu completări despre incidentul de aseară: „În acel moment, au sunat la 112 pentru că este normal să ceri ajutorul. În acest moment, nu se vad urme de flacără la unitatea mobilă”, a detaliat asteasta.
Managerul instituției a venit cu detalii șocante după incidentul petrecut în seara de 21 februarie. Aceasta a declarat că nu poate lua nicio măsură și că este nevoie urgentă de o reevaluare a legislației. „Angajații și colegii mei s-au comportat exemplar. La scurt timp după ce s-a făcut apelul toți cei din secția Covid s-au echipat și au intrat în scenariul roșu. Din informațiile pe care le am de la colegi flăcările s-au stins repede, de la sine. Pacienții nu au simțit nimic”, a transmis doctorul Mahler.
„Există angajat un pompier la „Marius Nasta”, dar de mai bine de șase luni este în concediu. Concedii medicale combinate cu concedii de odihnă. Este foarte greu să lucrezi într-o instituție unde sunt persoane care nu vor să lucreze. Aceste persoane sunt foarte greu de sancționat. Este nevoie de o reevaluare a legislației în acest sens”
Beatrice Mahler.