Românii sunt în mare parte gurmanzi, dar nici mâncărurile tradiționale nu ar putea prevesti o altă abordare culinară. Care este greșeala noastră atunci când vine vorba despre combinațiile „fatale”?
N-ai fi crezut că mănânci greșit pentru corpul tău, pentru că tocmai combinațiile gustoase și preferate de români și nu numai sunt cele care majoritar dăunează. Roșiile sunt printre primele alegeri ale tuturor în special în sezonul cald. Zemoase, răcoroase, consumate proaspete, fierte sau la cuptor, mereu o alegere bună pentru un plus de aromă în preparate. Mare atenție, însă, la cum le combinăm! Toți facem aceleași greșeli care dăunează în cele din urmă corpului nostru. Roșiile sunt acide, iar conform specialiștilor nu ar trebui să fie consumate alături de carbohidrați pentru că fermentează.
Reacția organismului este să rămână o lungă vreme balonat. Combinațiile de care trebuie să te ferești sunt în special între carbohidrați și roșii. Mulți dintre noi adorăm bruschetele cu roșii proaspete sau la cuptor sau alegem să punem des în sandwich-uri alte legume pe lângă roșii. Desigur că aici intră și iubitorii de salate de vară care înmoaie de zor pâinea în sucul rămas de la toate legumele. Iată mai jos câteva alte combinații de alimente cu fructe sau preparate care îți fac rău organismului și îl obosesc din cauza greutății de a le digera împreună. Energia este mult mai rapid consumată dacă nu ții cont de ceea ce mănânci și cum mănânci.
:format(webp):quality(80)/https://playtech.ro/stiri/wp-content/uploads/2020/08/cu-ce-sa-nu-combini-rosiile-3.jpg)
Nu combina niciodată roșiile cu pâinea pentru că astfel te vei balona