Poliția Capitalei a făcut o descoperire surprinzătoare. Ce făcea o bătrână de 73 de ani în apartamentul său de la etajul 9? Oamenii legii au fost șocați când au intrat în imobilul acesteia.
Imagiația n-are limite – asta demonstrează o bătrână în vârstă de 73 de ani din Capitală. Aceasta și-a trasformat propriul imobil într-un magazin alimentar care are de toate. Femeia vindea în locuința sa de la etajul 9 al unui bloc din sectorul patru toate cele necesare vecinilor. Bucuria celor din bloc pentru că nu trebuie să se mai deplaseze la magazinele de lângă casă, mai ales în această perioadă, s-a transformat într-un eșec pentru afacerea ilegală a bătrânei de 73 de ani.
Acest caz a ajuns în atenția Poliției Locale nu pentru că cineva ar fi denunțat-o pentru că ar fi simțit ceva putret în mica sa afacere, ci pentru că bătrâna a avut un temperament dificil în ultima vreme. Vecinii au raportat oamenilor legii că a creat un adevărat haos în bloc. Mai mult decât atât, a transformat buticul într-un bar și a deteriorat bunurile comune ale locatarilor. Poliștii din Capitală au mes la fața locului și au constatat că magazinul improvizat nu are aviz de funcționare și nici acordul asociației de proprietari. În acest context, bătrâna de 73 de ani a fost sancționată convențional.
„În spaţiul respectiv „șefa de la 9” – așa cum e cunoscută printre vecini – îşi amenajase tehnic zonele de produse: la intrare: țigările, în baie: pufuleții, în camera mare: conservele și detergenții. Lucra și după un program: între 07 și 21:00. Afișat, mare, pe uşa de fier. De ceva timp își modernizase afacerea – „trăgea la xerox”. Clientela îi era stabilă, mai ales de când cu debutul pandemiei; vecinii au reclamat că buticul era la un pas să se transforme în bar. „Cei care vin aici consumă băuturi alcoolice, fumează, iar resturile de țigări, de multe ori aprinse, sunt aruncate pe jos (…) ne-au dat foc la covorașele de la ușă”, se susține în reclamația primită de către D.G.P.L.C.M.B. din partea vecinilor. Potrivit acestora, persoana reclamata este una dificilă – „nu se poate discuta cu ea, este și recalcitrantă: țipă și blesteamă”. În plus, spun oamenii, produsele de panificație care sunt comercializate în magazin sunt aduse de către persoane neîngrijite, în sacoșe murdare și depozitate în „cutii infecte””
Poliția Locală București