7 electrocasnice care îţi „umflă” serios factura la curent. Aşa poţi economisi sume mari în fiecare lună

de: Ana Chivu
09 11. 2022

Majoritatea oamenilor sunt acum din ce în ce mai atenți la cât consumă din cauza scumpirilor incredibile. Unii dintre ei abia mai reușesc să țină pasul cu cheltuielile de zi cu zi și caută trucuri și opțiuni pentru a avea facturi mai mici la final de lună. Ai mai jos o listă cu 7 electrocasnice care te fac să dai mai mulți bani din buzunare decât ai vrea. Cum poți să economisești și ce aparate din locuință trebuie să utilizezi cu atenție și cât mai rar?

7 electrocasnice care consumă mult: cum poți să economisești la factura de curent

Oameni de peste tot din lume își doresc să facă economie din cauza scumpirilor în lanț. Cei mai mulți se gândesc să utilizeze echilibrat aparatele din casă pentru ca factura să nu fie una prea mare. Specialiștii vin acum cu 7 electrocasnice care consumă foarte mult și pe care trebuie să le folosești cu mult mai multă atenție.

Încălzitoare: acesta este aparatul din top care consumă cea mai multă energie electrică din casă. Aceste electrocasnice consumă 31,3% din energie. Experții recomandă să optezi pentru izolație cu umplutură liberă dacă locuința este una veche.

Încălzitoare de apă: majoritatea persoanelor au așa ceva, dar puțini știu că ele consumă nu mai puțin de 13.6% din energia unei case. Din păcate, aparatul este o necesitate pe tot parcursul anului. O metodă pentru a consuma mai puțin este să instalezi un încălzitor fără rezervor alimentat cu energie solară.

Aparate de răcire: răcirea unei case necesită multă energie. Mai exact, aceasta este reprezentată de 10.7% din energie totală consumată pe factura ta. Poți să economisești și să găsești locurile în care aerul rece ar putea fi irosit pentru a reduce astfel risipa. Mai mult decât atât, este important ca aparatele tale să fie instalate ca la carte.

La ce trebuie să renunți?

Congelator: acest gen de aparat electrocasnic are un consum 4% din energia totală utilizată pentru locuința ta. Poți să iei în considerare actualizarea lor astfel încât să poată consuma mai puțină energie. Aparatele noi folosesc mai puțină energie decât cele vechi existente încă pe piață.

Uscător de rufe: uscătoarele de haine folosesc 3.2% din toată energia Poți foarte simplu să te lipsești de un astfel de aparat, mai cu seamă dacă îți organizezi bine timpul și lași hainele să se usuce în mod natural.

Iluminatul casei: toate luminile din locuință consumă 2.8% din energia totală din factură. Ai mare grijă la cât de mult lași becurile aprinse și nu uita să le stingi de fiecare dată când pleci din încăpere.

Echipament pentru distracție: în fiecare casă se regăsesc boxe sau un sistem de karaoke. Poate puțini știu, dar și ele consumă destul de mult. Mai exact, este vorba despre 2.8% din toată factura de energie. Poți să renunți la ele când nu ești în zile de sărbătoare.